Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu: DNA trebuie să fie RECONSTRUITĂ. Kovesi să preia un DOSAR de furturi din AUTOBUZE la SIBIU
Traian Băsescu: DNA trebuie să fie RECONSTRUITĂ. Kovesi să preia un DOSAR de furturi din AUTOBUZE la SIBIU

Traian Băsescu: DNA trebuie să fie RECONSTRUITĂ. Kovesi să preia un DOSAR de furturi din AUTOBUZE la SIBIU

Traian Băsescu a comentat în această seară ultimele evoluții ale scandalurilor din interiorul DNA, începute cu înregistrările în care Laura Codruța Kovesi cerea să se ajungă cu anchete la premier și avansate cu ultimele acuzații aduse fostei procuroare Moraru Iorga.

În cadrul emisiunii România Exclusiv, moderată de Simona Gheorghe, la România TV, Traian Băsescu a început prin a sublinia că, „România are nevoie de DNA, un DNA care să facă cercetare judecătorească, de procurori, in conformitate cu legea și cu drepturile fundamentale.”


„A fost un pretext pentru a vă CURĂŢA de la DNA?” Procurorul Ţuluş face noi DEZVĂLUIRI


 

Referitor la comunicatul dat de DNA, care menționa că în biroul fostei procuroare Moraru Iorga s-au găsit bani și obiecte de valoare, Băsescu a comentat dur acuzațiile, „DNA este într-un mare impas, datorită managementului lui Kovesi. A utilizat instituția pentru propriile scopuri. A făcut executanți ai domniei sale din procurori. Mărturia doamnei Moraru că a fost presată să o aresteze pe Udrea este o dovadă clară. Mi s-a părut o mizerie ce descoperiri s-au făcut în fișetul doamnei Moraru, care nu aparțineau acesteia, și mai mult existau documente pentru aceste obiecte, ceasurile fiind ridicate în urma unor percheziții iar banii proveneau din mita de la o licitație, aceștia fiind înregistrați și fotografiați. Acest lucru arată cât de jos a ajuns doamna Kovesi din punct de vedere moral. Kovesi își distruge victimele prin comunicatele murdare ale instituției, prin afirmațiile date despre acești foști colegi.”


Omul de care se teme KOVESI: „Mă aştept să fiu ARESTAT”


 

Comentând despre situația de la care a pornit decăderea DNA și a imaginii acestei instituții, Băsescu spune că, „Kovesi a făcut un deserviciu imens în perioada 2015-2017, DNA necesitând o reconstrucție după plecarea lui Kovesi. Procurorii au fost angajați prin interviuri doar cu doamna Kovesi. În DNA trebuie să se intre cu concurs și nu prin dorința șefei DNA, acesta este primul lucru pentru reconstrucția DNA. Kovesi să plece la Sibiu, să preia un dosar de furturi în autobuz și după să mai vadă ce și cum. Doamna Kovesi a intrat în paranoia puterii, și-a manifestat boala începând cu 2015 când a început cu încătușări, filmări…”


Kovesi a devenit SPAIMA procurorilor DNA. „Mă simt VÎNATĂ. Mă aștept la ORICE din partea ei”


Băsescu regretă numirea lui Kovesi în anul 2015, dar critică faptul că nu sunt luate măsuri mai dure în prezent, „Greșeala am făcut-o eu primul că i-am dat al doilea mandat. Manifestările din 2015 trebuiau să îl atenționeze pe Klaus Iohannis pentru ca în 2016 să nu îi mai dea un mandat. Președintele acum are o instituție în derivă, cu Kovesi fără sprijin, instituție pe care trebuie să aducă pe linia de plutire. Singurul sprijin al lui Kovesi este lașitatea lui Iohannis și a ministrului Justiției, care nu realizează că doamna Kovesi a deviat. După ce a deviat nu mai trebuie apărată. Celor doi le e frică de cei care ies în stradă și strigă că o vor pe Kovesi.”


DNA A DESCINS ÎN DNA! Biroul procuroarei Mihaela Iorga Moraru, percheziționat


Comentând despre ce se va întâmpla în viitorul DNA, cu gândul la procurorii care se află în cazul lui Țuluș și Moraru, „Vor începe să vorbească procurorii, vor începe să spună cum făceau anchete, denunțuri și acuzații, fapt care va duce la desființarea DNA. Sunt convins că vor vorbi, au și interesul să vorbească.”