Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu, despre stenogramele din PNL: I-aş fi cerut capul lui Atanasiu, indiscutabil.
Băsescu, despre stenogramele din PNL: I-aş fi cerut capul lui Atanasiu, indiscutabil.

Băsescu, despre stenogramele din PNL: I-aş fi cerut capul lui Atanasiu, indiscutabil.

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, a declarat că în liberali nu trebuie să ai încredere, amintind de scena bileţelului roz, iar referitor la stenogramele din şedinţele interne ale PNL în care vechii liberali afirmau că nu îl mai vor pe Cătălin Predoiu premier, fostul şef al statului a precizat că "i-ar fi cerut capul lui Atanasiu, indiscutabil".
"Am mai trecut prin relația cu liberalii. Aduceți-vă aminte ce efort politic uriaș am făcut ca să pot să-i dau lui Călin Popescu Tăriceanu mandatul de prim-ministru, nu? Pierduse alianța, alegerile și totuși m-am implicat în negocieri pentru crearea unei majorități să-i pun un mandat de prim-ministru în mână. Ce făcea după câteva luni? Scria bilețele „intervino la Parchet”, pe urmă suspendarea președintelui, pe urmă dat afară chiar PD care s-a dus să fuzioneze cu ei din Guvern. Deci, în liberali nu trebuie să ai încredere, aceasta este părerea mea. (…) Trebuiau calmate lucrurile. Dar i-aș fi cerut capul lui Atanasiu, indiscutabil", a spus Băsescu. 
 
Fostul şef al statului spune că, în acest context, Predoiu a fost singurul care a avut de câştigat. 
 
"Cred că singurul câștigător a fost Predoiu pentru că a primit reconfirmarea faptului că va fi prim-ministru dacă PNL câștigă alegerile. Am văzut declarațiile pe urmă. Ar fi foarte greu acum, după acest eveniment, ca, să zicem la anul, PNL să se întoarcă. Păi raportarea la declarațiile lui Atanasiu ar fi cutremurătoare pentru ei ca fiind oameni care nu-și țin cuvântul", a mai spus Băsescu, pentru PSnews.ro.
 
Totodată, acesta a spus că se aşteaptă ca astfel de incidente să se mai repete în marele PNL. 
 
"Astfel de incidente probabil că se vor mai și repeta chiar dacă vor ajunge sau nu în spațiul public, dar liderii PDL, cine crede că sunt niște naivi pe care o să-i învârtă pe degete, se înșeală. Deci, sunt oameni cu experiență politică și convingerea mea este că ce a făcut Atanasiu acum, cu asistența doamnei Gorghiu, care și ea, fără să spună direct, lăsa de înțeles că are dreptate Atanasiu, nu se mai poate repeta. Nu-i văd pe liderii PDL înghițind a doua oară un asemenea afront. Asta e", a mai spus fostul preşedinte.