Noaptea a rămas de pomină pentru că preşedintele Traian Băsescu a petrecut, la restaurantul Golden Blitz, alături de stelişti până spre dimineaţă, când a plecat acasă la volanul maşinii personale, Volkswagen Polo. Gigi Becali avea să declare în timpul petrecerii, pe la ora trei: „După meci, domnul preşedinte m-a sunat să vin ca să bem un pahar de şampanie, pentru că este fericit. Nu vedeţi că sunt şi eu puţin cherchelit? Eu, care nu beau”.

„Very Important Papagal”

Traian Băsescu refuzase să meargă pe stadion deoarece Gigi Becali îi jignise pe premierul şi vicepremierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, respectiv George Copos. Despre primul, patronul Stelei spusese că este „Very Important Papagal”, iar despre al doilea că are „apucături de homosexual”. Însă, în timpul meciului, după propria mărturie, Băsescu a ţinut legătura telefonic cu Becali: „I-am spus lui Becali că Steaua se califică. La început am pronosticat ca va fi 3-1, iar la pauză i-am zis că sigur se califică cu scorul de 0-0”. El văzuse partida la Golden Blitz, unde i-a şi întâmpinat pe stelişti, care au venit direct de la stadion.

Farfaraua

De-a lungul timpului, relaţia Băsescu-Becali a fost una cu năbădăi. Ieri, la 11 ani de la episodul Golden Blitz, fostul preşedinte a luat apărarea echipei latifundiarului din Pipera în războiul pe care îl poartă cu conducerea Ministerului Apărării, dar l-a taxat pe patron ca „farfara”. „Armata a declanşat un război crâncen în justiţie cu G i g i Becali şi echipa lui de fotbal (…) Şi care ar fi obiectivul? O nouă echipă departamentală? Asta nu se poate în fotbalul profesionist. Cred cumva generalii că vor mai putea transfera fotbalişti prin încorporare sau dându-le grade militare la apelul de seară? Nici asta nu se mai poate. Până una alta, ce au reuşit generalii a fost să şteargă din fotbalul european numele respectat şi de tradiţie „Steaua Bucureşti”. Pentru isprava asta eu v-aş cam împuţina stelele de pe umeri, domnilor generali (…) A… Nu vă place farfaraua Gigi Becali ? Nici mie, dar asta este altă socoteală… până una alta, el finanţează echipa din banii lui şi nu de la bugetul de stat”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.