Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu, ATAC DUR la ministrul Agriculturii Petre Daea și la Dragnea jr.
Băsescu, ATAC DUR la ministrul Agriculturii Petre Daea și la Dragnea jr.

Băsescu, ATAC DUR la ministrul Agriculturii Petre Daea și la Dragnea jr.

Fostul președinte, Traian Băsescu, continuă disputa, începută ieri în plenul reunit al Parlamentului, cu Liviu Dragnea. De data aceasta el lansează un atac împotriva fiului liderului PSD, care a cumpărat o fermă de porci de la Tel Drum pe un preț derizoriu, și la ministrul Agriculturii, Petre Daea, care l-a felicitat pe Dragnea jr. pentru demers.

"Ce bine este să creşti porci, măi Drag(ă)…
Ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea, se duce să-l felicite pe fiul lui Dragnea pentru că a cumpărat de la Tel Drum o fermă de porci, printr-o mărire de capital de 500 lei, şi pentru că, acum, la propunerea tatălui, crescătorii de porci vor primi subvenţii consistente.
Foarte bine, domnule Ministru Petre Daea, dar nu vrei să mergi şi la fiica mea s-o feliciţi că a cumpărat teren la Nana cu un credit de peste un milion de euro şi o dobândă importantă? Sau aici mergem pe comisii de anchetă şi sechestru pe teren pentru că nu l-a cumpărat cu 500 lei…ca hoţii?", a scris Traian Băsescu pe pagina de Facebok. 

Ședința de plen reunit a Camerei Deputaților și Senatului s-a lăsat cu replici acide. Decât o comisie de anchetă pentru bugetul Guvernului Cioloş mai bine o comisie de anchetă pentru ferma de porci de la Tel Drum, a propus președintele PMP, senatorul Traian Băsescu.

Ministrul Agriculturii, Petru Daea, a intervenit în direct la B1 TV, pentru a comenta scandalul fermei de porci deținută de fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, în Teleorman. Guvernul PSD a inițiat un proiect de sprijin financiar pentru fermele de porci, printre care și afacerea fiului liderului partidului.

"Îl felicit pe fiul domnului Dragnea", a spus Petre Daea.

Petru Daea a susținut că importul de porci pe care l-a făcut fiului liderului PSD, Liviu Dragnea din Olanda și Germania se datorează faptului că nu avem posibilitaea să creștem porci în România. "Nu avem capacitatea de a crește purcei. Nu avem maternitate", a explicat ministrul Agriculturii.

În anii 2014-2015, Dragnea jr a cumpărat mai multe firme care numai în anul 2015 au avut cifre de afaceri de 20 milioane de euro, a relatat hotnews.ro. În aprilie 2014, o fermă de porci din inima Bărăganului ajunge de la Tel Drum S.A., companie cu care președintele PSD a negat mereu că ar avea vreo legătură, în proprietatea fiului lui Liviu Dragnea, dar trece mai întâi printr-un fel de intermediar, astfel încât la prima vedere nu se vede cum firma abonată la contracte de asfaltare în Teleorman transfera o afacere prosperă.