FC Barcelona este la ani lumină de echipa care domina fotbalul spaniol și european în urmă cu 5-6 ani. Catalanii au un început dezastruos de sezon, fapt reflectat și în ultima etapă.

Formația luI Ernesto Valverde a capotat la Granada (scor 0-2), iar eșecul n-a putut fi evitat chiar dacă, în repriza a doua, pe teren și-a făcut apariția și Lionel Messi. Gazdele au deschis scorul în primul minut și au mai punctat o dată, din penalty, după pauză.

Trei meciuri în care n-au reușit să marcheze

A fost cel de-al doilea eșec al sezonului pentru Barcelona, care cedase în prima rundă, pe terenul celor de la Athletic Bilbao (scor 0-1). Așadar, două meciuri din cinci în care „roș-albaștrii” nu au reușit să perforeze poarta adversă. La acestea se adaugă și „remiza albă” cu Borussia Dortmund din grupele Ligii Campionilor.

„Nu meritam să câștigăm și eu sunt principalul responsabil”

În celelalte trei confruntări din Primera Division, Barcelona a câștigat cu Betis și Valencia (5-2 și 5-2) și a remizat la Osasuna (2-2). În aceste condiții, îngrijorarea tehnicianului Ernesto Valverde este mai mult decât justificată. Tehnicianul și-a asumat vina înfrângerii de la Granada și a recunoscut că Barcelona nu merita să învingă.

„Sunt îngrijorat că nu obţinem rezultate pozitive în deplasare. E deja simptomatic, dominăm meciurile, dar nu traducem jocul în ocazii de gol, pentru că ne-a lipsit agresivitatea în ultimii 30 de metri. Nu meritam să câştigăm şi eu sunt principalul responsabil”, a declarat tehnicianul catalanilor. Din 1998, din mandatul olandezului Louis van Gaal nu se mai întâmplase ca Barcelona să bifeze patru meciuri fără victorie în deplasare. Ultimul succes pe teren străin a fost consemnat în urmă cu cinci luni, 2-0 la Deportivo Alaves.