Evenimentul Zilei > Actualitate > Barça, adio record
Barça, adio record

Barça, adio record

FC Barcelona a remizat, luni, pe teren propriu, scor 1-1, în manșa retur a Super Cupei Spaniei, disputată cu Athletic Bilbao.

 Dacă în tur, bascii au dispus de catalani cu un neverosimil 4-0, de această dată Barcelona nu a avut puterea necesară de a întoarce rezultatul înregistrat pe „San Mames”.

Catalanii au punctat înainte de pauză, prin star-ul Leo Messi (minutul 44), însă oaspeții și-au dorit mai tare trofeul și au egalat prin Aduriz (74), eroul meciului tur, în care a reușit o triplă. Astfel, gruparea din Blibao a intrat în posesia Supercupei Spaniei, fiind, totodată, primul său trofeu oficial după o pauză de 31 ani. De cealaltă parte, FC Barcelona nu va mai putea egala minunea realizată în 2009. În acel an, trupa „blaugrana” a realizat un record unic, câștigând campionatul, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.

Pique, gest golănesc

Ambele echipe au avut câte un jucător eliminat: Gerard Pique (în minutul 56) și Kike Sola (86). Fundașul Barcei l-a înjurat de mamă pe unul dintre tușieri, iar gestul lui Pique se pedepsește, coform articolului 94 din regulamentul fotbalului spaniol, cu o suspendare între 4 și 12 etape.