Bărbatul care a rămas 18 ani blocat în aeroport a murit. O poveste de viață impresionantă

Bărbatul care a rămas 18 ani blocat în aeroport a murit. O poveste de viață impresionantă Sursa: arhiva EVZ

Mehran Karimi Nasseri, un bărbat care a trăit ultimii 18 ani blocat într-un aeroport din Paris, s-a stins din viață. Mulți regizori au făcut filme impresionante despre povestea lui.

Mehran Karimi Nasseri, un bărbat care a trăit ultimii 18 ani blocat într-un aeroport din Paris a murit la vârsta de 76 de ani, din cauze naturale. După viața lui s-a făcut și filmul din 2004 a lui Steven Spielberg, „The Terminal”.

Mehran Karimi Nasseri a murit în aeroportul în care a stat timp de 18 ani. Bărbatul în vârstă de 76 de ani a decedat din cauze naturale, conform raportului medico-legal. El reușise să adune câteva mii de euro.

Povestea de viaţă a lui Nasseri a inspirat filmul din 2004 „The Terminal”, în regia lui Steven Spielberg şi cu Tom Hanks în rol principal. Acesta a fugit din Iran în 1977 fiind persecutat politic şi a primit statutul de refugiat în Belgia de la ONU.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 1988, el s-a dus să își caute mama, dar și-a pierdut actele. Britanicii nu l-au primit fără documente și a fost nevoit să rămână ani buni la Paris, notează Mediafax. Bărbatul a fost nevoit să stea pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, pe băncile din sala de aşteptare a Terminalului 1.

Sursă Wikipedia

A locuit 18 ani în aeroport

În 1992, o instanţă franceză a decis că, după ce a intrat legal în ţară, nu putea fi expulzat de pe aeroport, dar nu i se putea acorda permisiunea de a intra în Franţa. El a locuit în aeroport aeroport până în 2006, dar a fost nevoit să meargă la spital, fiind grav bolnav.

După ce a beneficiat de tratament, Nasseri s-a întors „acasă”, în aeroport.

Atât Franța, cât și Belgia i-au acordat lui Nasseri rezidență de-a lungul anilor, dar se pare că a fost supărat fiindcă l-au inclus pe listă ca iranian, mai degrabă decât britanic, și dorea ca ei să i se adreseze pe numele lui preferat, Sir Alfred Mehran. Cei care s-au împrietenit în aeroport cu acesta au povestit că starea lui mintală se agravase din cauza problemelor. Un agent din aeroport l-a comparat cu un prizonier incapabil „să trăiască în exterior”.

Filmul despre viața lui a avut un real succes în toată lumea.