„În cele din urmă, există doar un singur control real privind abuzurile de putere, există posibilitatea sancţionării politicii proaste și acela eşti TU şi votul tău", a declarat fostul președinte la un miting al democraţilor. Mai mult, Obama a avertizat electoratul democrat că decizia de a rămâne acasă în timpul alegerilor din mijlocul lunii noiembrie "ar fi profund periculos pentru democrația noastră".
 
„Acum avem  șansa de a sancționa clasa politică", a declarat Obama într-un miting ţinut la Universitatea din Nevada, campusul Las Vegas. Obama a criticat în mod direct unele dintre cele mai controversate retorici și politici ale succesorului său în probleme cum ar fi îngrijirea sănătății, imigrația și deficitul bugetar care este alarmant, o recunosc şi republicanii.

„Știu că poți să pariezi pe orice în Vegas, dar nu vrei să pariezi pe republicani crezând că îți vor proteja îngrijirea medicală", a declarat Obama la eveniment.

Obama a făcut aluzie la atacurile rasiale sub acoperire ale președintelui în discursul său din Las Vegas, precum și la retorica rasistă.  „În prezent, republicanii încearcă să spună: Democrații nu cred ca tine, nu arata ca tine sau, nu cred în aceleași lucruri ca și tine ", a spus el. "Am mai văzut acel joc înainte". Totodată Obama a reamintit oamenilor că au puterea de a schimba Washingtonul, adăugând că "o singură alegere nu va rezolva totul. Dar este un început", notează huffingtonpost.

Te-ar putea interesa și: