Ban la ban trage! Elveţia îşi pune la bătaie munţii. Ce le-a mai trecut prin cap

Ban la ban trage! Elveţia îşi pune la bătaie munţii. Ce le-a mai trecut prin cap

Pandemia și tulburările sociale au arătat cât de fragil este totul, iar elitele şi miliardarii lumii se simt tot mai vulnerabili. Fug din zonele metropolitane, dar mai au o problemă: ce fac cu averile, unde le adpăpostesc?

Pentru a spulbera aceste griji Elveţia pune la dispoziţie celor bogaţi un tunel situat în munți, care oferă elitelor un spațiu contra cost: 500.000 de mii de dolari pentru a stoca obiectele de valoare.

Odată cu prăbușirea comerțului mondial, haosul socio-economic a pus stăpânire în lumea occidentală. Astfel, dacă economiile cad adânc în haos, averile vor putea  fi protejate de tulburările sociale care au luat amploare în SUA sau de vreun război nuclear cu China.

Cei bogații au fost principalele surse de venit în ultimul deceniu, datorită politicilor Băncii Centrale care au decimat pe cei mai săraci. Astăzi, acești oameni înstăriți trebuie să găsească un loc în care să-și poată stoca în siguranță maşinile foarte scumpe, lucrările lor de artă, colecțiile de vinuri rare, metalele lor prețioase și tot ceea ce mai au de mare valoare.

Locul ideal este situat în Elveția, unde o companie e pe punctul de a începe un proiect de construire a tunelurilor subterane.

Brünig Mega Safe, compania care a venit cu  proiectul de a construi bolți subterane în Alpii Elvețieni, a declarat pe site-ul său: „Camera ta de comori într-o masă de rocă solidă, este cel mai sigur loc pentru a vă păstra activele și obiectele de valoare”.

Bolta ar trebui să fie incredibil de mare şi solidă - echivalentul unei duzini de terenuri de fotbal, potrivit lui Hugo Schittenhelm, membru al consiliului de administrație. El a spus că spațiul subteran se poate „înmulți” dacă este necesar.

„Bolțile elvețiene vor varia ca mărime  cu înălțimi de până la 90 de metri, potrivit site-ului. Pereții de stâncă asigură o umiditate relativă constantă de 40% și o temperatură de 12 grade Celsius. Prețurile încep de la 500.000 USD și chiar mai mari.

Proiectul a atras deja potențiali clienți, inclusiv familii de afacerişti extrem de bogate, corporații, galerii de artă chiar și persoane fizice, a spus Schittenhelm.

Bloomberg a menționat că proiectul are nevoie de 7,5 milioane de dolari pentru a începe construcția, lucrările urmând să înceapă anul viitor - se preconizează că primele bolți vor fi disponibile comercial la 18 luni de la începerea construcției. Aşa că... elitele lumii sunt asigurate, averile vor fi adăpostite în munţii eleveţieni.

Ne puteți urmări și pe Google News