Balega de vacă protejează casele de radiațiile cauzate de explozii nucleare. Decizia judecătorilor din India, după ce au condamnat un bărbat la închisoare pe viață

Balega de vacă protejează casele de radiațiile cauzate de explozii nucleare. Decizia judecătorilor din India, după ce au condamnat un bărbat la închisoare pe viață Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Casele făcute din balegă de vacă sunt protejate de radiațiile atomice, cum ar fi cele produse de o explozie nucleară, a susținut un tribunal indian. Vacile sunt venerate ca fiind creaturi sacre în mare parte din India, iar autoritățile au luat măsuri drastice împotriva sacrificării vitelor în ultimii ani, de comun acord cu grupurile naționaliste hinduse.

Un tribunal din India a motivat condamnarea la închisoare pe viață a unui bărbat acuzat că plănuia să ucidă o turmă de vaci, o infracțiune pedepsită de lege, scriind că balega de vacă folosită la construcția caselor de lut protejează împotriva radiațiilor produse de o explozie nucleară, relatează Manila Times. De asemenea, judecătorul a subliniat că urina de vită vindecă boli incurabile, citând studii de specialitate.

Instanța din vestul statului Gujarat s-a pronunțat în cazul unui bărbat musulman, acuzat că a transportat o turmă de vaci pentru a le ucide, ceea ce este ilegal în conformitate cu legile statului indian. Judecătorul a declarat că acțiunile tânărului de 22 de ani au fost „foarte dezamăgitoare" și l-a condamnat la închisoare pe viață după ce a concluzionat că sacrificarea vacilor este sursa a nenumărate probleme globale.

„Fiecare problemă din lume va fi rezolvată în ziua în care nici măcar o singură picătură de sânge de vacă nu va cădea pe pământ”, se arată într-o copie a hotărârii sale, pronunțată la sfârșitul lunii noiembrie, dar publicată abia la sfârșitul săptămânii trecute.

Ne puteți urmări și pe Google News

Justițiarii vacilor au falimentat abatoarele

„Știința a dovedit că nici măcar radiațiile atomice nu pot afecta casele făcute din balegă de vacă. Băutul urinei de vacă poate vindeca multe boli incurabile”, a adăugat acesta.

Grupurile naționaliste hinduse din India sunt susținători vocali ai protecției vacilor, făcând nenumărate campanii împotriva sacrificării vitelor cu sprijinul guvernului și, uneori, cu consecințe mortale. În ultimii ani, „justițiarii vacilor” au falimentat abatoarele deținute de musulmani și au linșat persoane acuzate de implicare în sacrificarea vitelor.

Dar politicile religioase centrate pe bovine au avut consecințe nedorite, iar vacile rătăcite, care nu mai pot da lapte sau ajuta la aratul câmpurilor, sunt acum o priveliște obișnuită în sate și chiar pe drumurile aglomerate din marile orașe.