Proiect turistic spectaculos în Balcani, care se întinde peste nouă țări. Și România este inclusă

Proiect turistic spectaculos în Balcani, care se întinde peste nouă țări. Și România este inclusă Un nou proiect turistic în Balcani. Și România este inclusă. Sursa foto Dreamstime

ONG-ul Bulgarian Biodiversity Foundation a lansat un nou proiect turistic care va acoperi 3.500 de kilometri şi va străbate nouă ţări din Balcani, inclusiv România.

ONG-ul Bulgarian Biodiversity Foundation a lansat un nou proiect, denumit „Ruta Balkania: Doi paşi spre Ceilalţi”, care îşi propune să conecteze infrastructura verde de-a lungul porţiunii din Balcani a Centurii Verzi Europene prin crearea unui concept de turism de drumeţie pe distanţe lungi.

Un nou proiect turistic în Balcani

Noul proiect va acoperi 3.500 de kilometri şi se va întinde de-a lungul a nouă ţări din Balcani: Bulgaria, Serbia, România, Kosovo, Muntenegru, Albania, Macedonia de Nord, Grecia şi Turcia. Obiectivul său este să-i convingă pe oameni să protejeze, zonele sălbatice şi speciile valoroase de plante şi animale de-a lungul Centurii Verzi a Balcanilor.

O finanţare în valoare de 59.982 de euro

Bulgarian Biodiversity Foundation va colabora cu parteneri din Albania, Serbia, Macedonia de Nord şi Turcia. Acest proiect transfrontalier a obţinut o finanţare în valoare de 59.982 de euro în cadrul celei de-a doua cereri de propuneri BESTbelt. Proiectul se va derula până la finele lui 2024.

Ne puteți urmări și pe Google News
balcani

Un nou proiect turistic în Balcani. Și România este inclusă. Sursa foto Dreamstime

Ce va cuprinde ruta

Petar Vanev, de la Bulgarian Biodiversity Foundation, a explicat că ONG-ul va pregăti hărţi GPS şi informaţii despre sursele de apă, facilităţile de cazare şi punctele de trecere a frontierei de-a lungul rutei. În Bulgaria, ruta va include lanţul muntos al Balcanilor precum şi munţii Belasitsa, Slavyanka, Rodopi, Sakar şi Strandja, potrivit Agerpress.

Potrivit datelor oficiale, Centura Verde a Europei include patru regiuni din punct de vedere organizatoric: Fenoscandinavică, Baltică, Central – Europeană şi Balcanică. Coordonarea acestora este asigurată de un grup de membri proveniţi din fiecare regiune. Fiecare secţiune este condusă de un coordonator regional, şi fiecare dintre aceştia este responsabil pentru Punctul Focal Naţional din ţara proprie.

Balcani este o denumire istorică și geografică folosită pentru a descrie Europa de Sud-Est. Regiunea are aproximativ 550.000 km² și o populație de circa 75 de milioane de oameni. Cea mai mare parte a zonei este acoperită de munți, care se întind de la sud-vest la nord-est.