

“La urcarea pe fotoliul ministerial, Dragoș Pîslaru a renunțat parcă la trecut, cedându-și partea sa din firma GEA Strategy& Consulting SRL către un fost angajat. Alexandru Ruff, cel care a cumpărat ”pe datorie” partea sa din GEA Strategy& Consulting SA. Acesta a declarat pentru România Curată că într-o zi Dragoș Pîslaru l-a căutat și i-a propus să preia firma în care a investit sudoare și ani din viață și pentru succesul căreia și-a ipotecat ani la rând locuința personală pe la bănci. Motivarea deciziei, așa cum ne-a relatat-o Alexandru Ruff, pare ruptă dintr-o carte de istorie: ”Mi-a spus că vrea să se implice în proiectul național”. Mai precis ”în Guvern”.
Când a devenit consilier al premierului Dacian Cioloș, Pîslaru i-a cedat fostului său angajat doar administrarea societății la care era asociat. Câteva luni mai târziu, când a fost numit ministru deși legea îi dădea voie lui Dragoș Pîslaru ”să fie patron”, el i-a cedat pe datorie (aproximativ 300.000 lei) pachetul de aproape 30% din GEA Strategy& Consulting SA. Nu ar fi primul demnitar care face această mișcare, deși pentru un privitor din exterior nu pare foarte logică, mai ales că mandatul său e unul foarte scurt, de doar câteva luni, până la alegeri, după care, ca orice om din câmpul muncii, va trebui să facă ceva lucrativ. Din punct de vedere material e realizat, deținând o casă, dar și un apartament într-o zonă centrală a Capitalei, precum și aproximativ jumătate de milion de lei în conturi. A fost şi membru în board-ul unei companii care produce mobilier pentru IKEA, fiind plătit ”de două ori mai bine” decât la GEA. Iar la GEA știm că în ultima perioadă a primit 2.500 euro/lună”, scrie România Curată care publică, totodată şi numele ministerelor şi ale altor instiutuţii de stat care au apelat la serviciile GEA Strategy& Consulting SA, dar şi valoarea contractelor. LISTA poate fi citită AICI.
“Cumulat, în cei 8 ani plini de activitate (2008-2015), firma GEA Strategy&Consulting SA, cu un staff cuprins între 10 și 40 de oameni, a avut o cifră de afaceri de 41,5 milioane lei (în medie 5,2 milioane lei anual), din care Dragoș Pîslaru ne-a declarat că aproximativ 70% provin din contracte cu statul, adică în jur de 29 milioane lei. Profitul societății în cei 8 ani de funcționare a fost de 5,2 milioane lei. Asta înseamnă o medie anuală de 650.000 lei, echivalentul a 150-170.000 euro, adică un profit de până în 30.000 euro/an pe cap de acționar. Suma reprezintă o miză care, după șpăgile vehiculate în dosarele DNA ale ultimilor ani, n-ar ajunge nici ”pe-o măsea” de rechin politic”, mai scrie RC.
TEXTUL integral despre afacerile firmei lui Pîslaru poate fi citit integral AICI