Baia ta este mică? Idei pentru a câștiga spațiu și a o face mai mare

Baia ta este mică? Idei pentru a câștiga spațiu și a o face mai mare

Nu putem mări nici o cameră din casă fără lucrări de construcție, dar o putem face să pară mai mare din punct de vedere vizual și să optimizăm utilizarea spațiului. Baia este, de obicei, cea mai mică încăpere din casă și, prin urmare, una în care este necesar să se obțină acest efect de mărire. Cheile nu sunt foarte diferite, în termeni generali, de cele pe care le folosim pentru a face ca alte încăperi să pară mai mari, dar există și detalii specifice de care trebuie să ținem cont.

Bineînțeles, lumina și culoarea sunt aspecte esențiale de care trebuie să ținem cont. Dacă dorim ca un spațiu mic să pară mai mare, pe lângă faptul că trebuie să folosim întotdeauna tonuri deschise, trebuie să compensăm lipsa luminii naturale, dacă există, cu o iluminare artificială adecvată.

 

Există multe alternative pentru a câștiga un metru pătrat în baie. Pentru ca tu să poți vedea clar, îți oferim mai multe idei cu exemple.

 

Înlocuiește cada de baie cu un duș, instalează o mini cădiță de duș antibacteriană și antiderapantă, scoate bideul, alege un panou glisant anticalcar și vei avea parte de spațiu și de confortul unei băi mari. Există multe opțiuni pentru a câștiga un metru pătrat într-o baie mică. Într-un spațiu de 1 metru pătrat se poate monta un corp de 100 x 35 cm cu uși, sertare și rafturi și o chiuvetă încorporată.

 

Schimbă cada de baie cu un duș și elimină bideul

 

O cadă de baie standard măsoară 80 x 150 centimetri. Dacă pui o tăviță de duș pătrată de dimensiuni medii (80 x 80) cu un panou glisant, vei câștiga 65-70 cm, ceea ce este suficient pentru a obține spațiu pentru o piesă de mobilier.  

 

O altă opțiune pentru a câștiga un metru pătrat în baie este de a elimina bideul și de a-l înlocui cu un calorifer aluminiu pentru prosoape. În spațiul ocupat de toaletă și de utilizarea acesteia (70 x 120 cm) puteți monta un calorifer aluminiu de la podea la tavan (60 x 180). De asemenea, poți instala un dulap care să îți ofere spațiu suplimentar de depozitare. 

 

Alege un panou glisant cu deschidere „interior-exterior”

 

Un paravan cu închidere magnetică și o foaie pivotantă la 180º economisește spațiu și este mai ușor de curățat, deși este de preferat să alegi unul cu tratament anticalcar. Panourile de 4-10 mm sunt mai stabile și mai sigure. Dacă alegi o ușă glisantă cu alunecare la duș, asigură-te că are lame detașabile și rulmenți dubli cu bile pentru o alunecare lină.

 

După cum am mai menționat, culorile deschise sunt esențiale pentru a face baia să pară mai mare decât este, în alte încăperi este recomandat să te joci cu imprimeurile pentru a mări vizual într-o anumită direcție, dar baia este de obicei atât de mică încât cel mai bine este să optezi pentru alb (sau bej), de la faianță, la cadă sau la mobilă baie, și să faci ca totul să pară mai mare în general.

 

Oglinzile, ideale pentru a da senzația de spațiu suplimentar

 

Oglinzile se numără printre elementele pe care le folosim cel mai frecvent pentru a mări vizual un spațiu și, din fericire, în baie nu numai că își au locul, dar sunt considerate esențiale. Întotdeauna există una deasupra chiuvetei, cu ea ne putem juca cu forma și dimensiunea și putem chiar să adăugăm o altă oglindă pe toată lungimea lângă duș sau pe un alt perete, încorporată în mobila baie. Oglinzile din zilele noastre încorporează, de asemenea, corpuri de iluminat în multe cazuri, ceea ce contribuie, de asemenea, la obiectivul nostru.

 

Redimensionarea mobilierului de baie

 

Dacă dispunem de un buget mare pentru amenajarea sau renovarea băii, putem adapta mobila baie cu piese pe măsură care să se potrivească perfect în spațiul disponibil, dar, dacă nu, putem găsi astăzi pe piață și piese mici pentru aproape orice baie.

 

Mobila baie înaltă, altă soluție ingenioasă

 

Dacă alegem mobilierul disponibil pe piață, putem opta, de exemplu, pentru corpuri de coloană înalte, care ocupă puțin spațiu, dar folosesc bine înălțimea băii pentru a așeza prosoapele, hârtia igienică și alte articole de toaletă pe care trebuie să le avem la îndemână în orice moment. Nu este vorba de a supraîncărca baia cu mobilier, ci de a alege cele mai potrivite piese.

 

Interesante sunt, de asemenea, piesele de mobilier subțiri care pot fi folosite pentru a valorifica la maximum colțurile care altfel ar fi insuficient utilizate.

 

În cele din urmă, trebuie să ținem cont de faptul că, dacă vrem ca baia noastră să pară mai mare, este important să ușurăm spațiul și aici intervine și importanța mobilierului. Există o mulțime de ustensile de care avem nevoie pentru igiena noastră zilnică și pe care trebuie să le putem depozita într-un mod accesibil, dar foarte ordonat, mai ales în cazul acelor elemente care sunt la vedere. De aceea, organizatoarele, ca o completare a mobilierului, sunt, de asemenea, esențiale.

Ne puteți urmări și pe Google News