Editura Evenimentul si Capital

Revoltă într-un oraş important al României. S-A AFLAT SALARIUL PRIMARULUI! „Am încasat câteva milioane de euro”

Autor: | | 6 Comentarii | 21295 Vizualizari

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, a pornit o revoluție împotriva angajaților Primăriei Baia Mare, pe care îi acuză că sunt incompetenți și nu dau doi bani pe problemele cetățenilor. În Primăria Baia Mare sunt angajați care câștigă net, lunar, suma de 11.000 de lei.

Primarul a organizat o ședință operativă la care au participat toți șefii de direcții și servicii din Primăria Baia Mare, pe care i-a anunțat că în perioada imediat următoare vor fi tăiate 40 la sută din funcțiile de conducere. Primarul este nemulțumit de ineficiența acestor șefi din primărie, precum și restul angajaților. ”O primărie de muncipiu ca și Baia Mare, nu trebuie să aibă mai mult de 50 de angajați. Achizițiile trebuie date unor case de avocatură. Sunt o grămadă care s-ar oferi. De asemenea, asistenta socială se poate face cu fundații și asociații. Am opt angajați la IT, de zici că sunt o mare companie de informatică. Dacă le spun să îmi fac un grafic nu sunt în stare să facă să facă”, a declarat primarul pentru EvZ. În Primăria Baia Mare, directorul Direcției Economice, a celei Juridice dar și secretarul municipiului, au salar de 11.000 de lei, net. ”Eu am 12.000 de lei dar plec acasă la unu noaptea iar ei la ora patru, rup ușile”, a mai spus primarul.

”Ori mă luați de prost, ori vă bateți joc de munca mea”

În timpul ședinței, Cherecheș le-a spus, direct, celor implicați că va urma un jihad al funcțiilor de conducere. ”Am fost și foarte abrupt, bucurându-mă că fiind abrupt, eficiența a fost considerabil crescută. Cu toate legendele că fac scandal, de o perioadă în coace am abordat un alt stil, dar am considerat că ori mă luați de prost, ori vă bateți joc de munca mea. Pentru că eu am o responsabilitate, singurul care are o responsabilitate în raport cu cetățeanul. În rest, toți aveți doar beneficii de pe urma cetățeanului, care vă plătește salarii substanțiale, am ajuns la concluzia, că trebuie să ajungem într-o fază în care: ori eu, ori o parte din voi. Pentru că sunt un om care îmi asum responstabilitățile, am ajuns la concluzia că 40 la sută din funcțiile de conducere din primărie vor fi desființate. Nu negociez aceste lucruri”, a tunat primarul Cherecheș.

Revolta primarului a pornit de la faptul că este mințit constant de angajații care se ocupă de verificarea efecturăii serviciului de salubritate în Baia Mare. ”Revolta mea majoră pornește de la salubrizare și zone verzi. Nu accept ca acest oraș să redevină un oraș mizerabil. Sunteți în postura în care ați adus orașul la o astfel de limită și consider că trebuie intervenit și intervenția va fi una foarte simplă, cei care sunteți azi în structura Corp Control Mediu, vor înlocui integral pe cei care fac controlul pe salubrizare. Îmi doresc să înțeleg ce rost are un birou de zone verzi care se suprapune într-un mod nefericit cu un Serviciu Public, tot de zone verzi. Unii merg într-o parte, alții în altă parte. Vom funcționa clar pe dispoziții de serviciu cu termene clare”, a mai spus Cherecheș.

Primarul din Baia Mare s-a referit și la salariile mari pe care le încasează angajații de la Baia Mare, unde salariul mediu este de 4.000 de lei. ”Am tolerat dublarea salariile, mă doare pixul în ficare lună când văd că salariile s-au dublat dar eficiența a rămas în cel mai fericit caz aceeași. Aceste creșteri salariale sunt de fapt scăderi în dezvoltarea orașului și trebuie să ajung în postura să mă milogesc pe la tot felul de entități politice și guvernamentale, să cârpească acest buget, să nu ajungem în situația să scădem salariile sau să dăm afară oameni ... Singura variantă dacă nu doriți să împingeți această căruță este s vă dați jos din căruță. Căruța o conduc eu și acest lucru nu se discută. Dacă credeți că mă sabotați pe mine, de fapt sabotați orașul”. Cum se va pune în aplicare planul? Planul primarului din Baia Mare este ca toți directorii să fie retrogradați șefi de servicii, în timp ce șefii de servicii vor ajunge șefi de birouri. ”Vor mai exista 5 functii de director din totalul de 11. Din cei 24 de șefi de servicii vor rămâne doar 12. Șefii de birouri vor dispărea. Pe mine mă deranjează cel mai mult minciunea. Cei de la Spații Verzi îmi spun că orașul este curat, ca și când eu nu văd că nu e curat. I-am rugat pe angajați să comunice populației că cei care vor plăti impozitele, vor fi scutiți de majorări și alte penalități. Nu au făcut nimic. Apoi am luat decizia să trimitem acasă o scrisoare la fiecare persoană din Baia Mare și am avut o surpriză, am încasat câteva milioane de euro”.

Nadia Comaneci, DRAMA unei mamei campioane! Copilul ei a venit la ea si... Continuarea e sfasietoare!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI