Luni, 22 martie 2021, la simularea examenului de Bacalaureat, elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a au avut de rezolvat la punctul A al probei la Limba şi literatura română mai multe cerinţe extrase din textul „Mărturisiri literare”, scris de Jean Bart.
Bacalaureat 2021. Subiectele de la simularea probei la Limba şi literatura română. La punctul B, elevii au avut de redactat un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze dacă este importantă sau nu implicarea civică în perioadele de criză. Pentru rezolvare, elevii au avut în vedere informaţiile din fragmentul extras din volumul „Mărturisiri literare”, dar şi experienţa personală sau culturală.
La al doilea subiect, elevii au avut de prezentat în minimum 50 de cuvinte rolul notaţiilor autorului într-un fragment din „Conu Leonida faţă cu reacţiunea”, scris de Ion Luca Caragiale.
La al treilea subiect, elevii de la Filiera teoretică - Profilul real, Filiera tehnologică şi Filiera vocaţională au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte. În cadrul eseului, ei au prezentat particularităţi ale unui text narativ studiat al lui Ioan Slavici.
La al treilea subiect, elevilor de la Filiera teoretică - Profilul umanist şi Filiera vocaţională - Profilul pedagogic li s-a cerut să redacteze un eseu de minimum 400 de cuvinte. Subiectul a implicat prezentarea particularităţilor de construcţie a personajului într-un text narativ scris de Ioan Slavici.
Bacalaureat 2021. Subiectele de la simularea probei la Limba şi literatura română
„Astăzi, 22 martie 2021, s-a desfășurat simularea probei scrise la limba și literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea 2021. La această probă au fost prezenți 112.153 de elevi.
Nu au putut participa elevii din 78 de unități de învățământ liceal aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul localității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori, reprezentând aproximativ 5% din numărul total de unități.
Au fost eliminați 5 candidați din cauza unor tentative de fraudă.
Conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, au fost aprobate 76 de solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale (la domiciliu, cu prelungirea timpului de lucru, cu asigurarea unui interpret mimico-gestual)”, se arată pe edu.ro, site-ul Ministerului Educaţiei