Evenimentul Zilei > Actualitate > ROMÂNIA – ARGENTINA 0-0.Tricolorilor nu li s-a validat un gol! / GALERIE FOTO
ROMÂNIA – ARGENTINA 0-0.Tricolorilor nu li s-a validat un gol! / GALERIE FOTO

ROMÂNIA – ARGENTINA 0-0.Tricolorilor nu li s-a validat un gol! / GALERIE FOTO

Reprezentativa țării noastre s-a descurcat bine împotriva lui Messi și a colegilor săi. România a avut și un gol anulat!

Naţionala de fotbal a României a ieșit miercuri pentru prima dată în public după ratarea calificării la Cupa Mondială din Brazilia. Tricolorii au avut parte de un amical de gală împotriva Argentinei, câștigătoare de două ori a Cupei Mondiale, în 1978 și în 1986 și, în prezent, ocupanta locului 3 în clasamentul FIFA.
Argentina a adus la Bucureşti o pleiadă de vedete, în frunte cu Lionel Messi, și mulți se temeau că Mățel, Gardoș sau Dragoș Grigore vor fi carne de tun. „Pumele” au părut însă extyrem de plictisite și nici nu s-au obosit să iasă la încălzire, intrând pe teren doar înainte de intonarea imnurilor. Messi n-a fost deloc în apele lui, iar la doar 10 minute trecute de la startul meciului, a vomitat pe teren!
Tricolorii au prins curaj, iar Marica a ratat o primă ocazie bună de gol în minutul 21, când portarul Romero a scos de sub transversală mingea reluată cu capul de atacantul de la Getafe. Același Romero s-a remarcat 13 minute mai târziu, când a parat șutul de la numai 6 metri al lui Maxim! În minutul 39, Maxim avea să marcheze dar arbitrul nu a validat golul, considerând că, la acea fază, mingea centrată de Mățel depășise suprafața de joc. Reluările TV nu-i dau însă dreptate „centralului”!
Repriza a doua a fost mult mai liniștită. O dată cu ieșirile lui Maxim și Tănase, forța ofensivă a tricolorilor a scăzut, iar argentinienii nu reușeau nici ei să fie periculoși. Totuși, cu patru minute înainte de final, Messi a ținut să semnaleze faptul că este și el pe teren și a inițiat o acțiune periculoasă, încheiată cu șutul de la numai câțiva metri al lui Lavezzi, scos incredibil de Pantilimon.
ROMÂNIA – ARGENTINA 0-0
Stadion: „Arena Națională” – București
Spectatori: 45.000
România: Tătăruşanu (46, Pantilimon) – Măţel (75, Luchin), Gardoş, D. Grigore, Raţ – Bourceanu, Pintilii – Chipciu (88, Grozav), Maxim (46, Torje), Tănase (56, C. Lazăr) – Marica (67, Rusescu). Antrenor: Victor Pițurcă
Argentina: Romero – Zabaleta, F. Fernandez, Basanta, Rojo – Gago (56, Biglia), Mascherano, Di Maria (90, M. Rodriguez) – Messi, Higuain (77, Lavezzi), Aguero (57, Palacio). Antrenor: Alejandro Sabella
COMENTARIUL LIVE AL MECIULUI
Min. 90+3 – Fluier final. România și Argentina termină nedecis, 0-0.
Min. 86 – Ocazie uriașă pentru Argentina! După acțiune a lui Messi, Lavezzi trage de la numai câțiva metri, dar Pantilimon are un reflex senzațional și respinge!
Min. 77 – Schimbare la Argentina: iese Higuain, intră Lavezzi.
Min. 76 – Schimbare în echipa României: iese Mățel, intră Luchin.
Min. 70 – Palacio este bine găsit în careu, dar trage pe lângă poarta lui Pantilimon.
Min. 68 – Schimbare la tricolori: iese Marica, intră Rusescu. Publicul face valuri.
Min. 60 – Ocaziile de poartă lipsesc până acum în această parte a meciului. Tricolori n-au mai reușit să pună în pericol poarta adversă, iar argentinienii nu par în apele lor.
Min. 57 – Alejandro Sabella operează și el două modificări în echipa Argentinei: ies Aguero și Gago, intră Palacio și Biglia.
Min. 57 – O nouă schimbare în echipa României: iese Cr. Tănase, intră C. Lazăr.
Min. 46 – La pauză, selecționerul Victor Pițurcă a operat două modificări în echipa României. Tătărușanu i-a lăsat locul între buturi lui Pantilimon, iar Torje a intrat în locul lui Maxim. Argentinienii au început partea secundă cu aceeași echipă ca și în prima repriză.
Min. 46 – S-a reluat jocul.
Min. 45 – Se încheie prima repriză. La pauză, România – Argentina 0-0.
Min. 39 – Aguero trece de mai mulți jucători români, dar șututl său din careu este parat de Tătărușanu.
Min. 36 – Maxim înscrie, dar golul este anulat, arbitrul apreciind că, la această fază, mingea centrată de Mățel depășise suprafața de joc. Reluările TV nu par să-i dea dreptate arbitrului!
Min. 34 – Maxim ratează o ocazie uriașă de gol! După o centrare a lui Mățel, jucătorul de la Stutgart reia cu capul din 6 metri, dar portarul Romero reușește să respingă!
Min 21 – Ocazie bună de gol pentru România! Raț centrează perfect pentru Marica, atacantul reia cu capul spre poartă, dar Romero scoate de sub transversală! Tot publicul de pe stadion scandează „România, România”.
Min. 18 – Pintilii reia cu capul din careu peste poartă.
Min. 10 – Higuain trage la colțul scurt. Tătărușanu blocheză.
Min. 5 – Fernandez reia cu capul din careu, mingea trece peste poartă.
Min. 1 – A început meciul.
///
Selecţionerului nu-i place noul echipament
Jucătorii români vor inaugura în amicalul cu Argentina noul echipament, însă Victor Piţurcă nu e încântat de acesta: "Sunt nemulţumit de atitudinea celor de la Adidas. Am primit un echipament de prezentare care nu are nicio legătură cu tricolorul sau echipa naţională. Acesta este alb-albastru! Contractul cu Adidas se încheie la finalul anului şi probabil că de aceea nu s-au mai implicat să aducă un model nou. Probabil că am primit resturile dintr-un depozit din nu ştiu ce ţară"!
Despre neconvocarea lui Adrian Mutu la naţională, Piţurcă a precizat: "Mutu a spus că am metode învechite de antrenament. Păi, mai vine el la naţională ca să asculte sfaturile mele învechite?".
CITIȚI ȘI:

  • Pițurcă: „Mai vine Mutu la națională ca să asculte sfaturile mele învechite?”
  • Pițurcă, despre amicalul cu Argentina: „Situația nu e cea pe care o doream”
  • "Pumele" s-au pregătit în sală!