În doar două zile, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a numit-o pe dr. Carmen Violeta Oancea consilier personal la cabinetul său și a și detașat-o director general interimar la conducerea Institutului Național de Transfuzii. Numele celei care girează deja toate centrele de transfuzii din țară, care a fost și manager interimar la Spitalul Bagdasar-Arseni până în vară, este legat de două scandaluri!

 

Conform documentelor, pe 31 octombrie 2018, Sorina Pintea a numit-o pe Carmen Violeta Oancea, prin ordin de ministru, în funcția de „consilier personal gradația 4, cu normă întreagă la Cabinetul ministrului Sănătății Sorina Pintea, pe perioada mandatului acestuia, și va beneficia de un salariu de bază de 9.193 lei, la care se adaugă un spor pentru condiții vătămătoare sau periculoase de 15%, în sumă de 1.379 de lei”. 

Însă pe 1 noiembrie 2018, tot Sorina Pintea, o detașează pe Carmen Violeta Oancea, acum cosilier, pe postul de director general interimar „în cadrul Institutului de Hematologie Transfuzională Prof.Dr. C.T. Nicolau, până la ocuparea prin concurs a postului sau până la revocarea unilaterală din funcție. Doamna doctor Violeta Carmen Oancea va beneficia de un salariu de bază de 17.124 de lei”. 

Niciunul dintre aceste ordine nu a fost dat publicității, până acum, deși ele au avut loc cu două săptămâni în urmă, iar dr. Carmen Violeta Oancea a fost deja prezentată ca nou șef subordonaților de la Institut, confirmă surse DC MEDICAL.

Citește și: EXCLUSIV EVZ. Șefa Antifraudă din Sănătate a avizat analize pentru morți

 

 

 

Te-ar putea interesa și: