Evenimentul Zilei > Economie > AZERII de la Socar vor să crească numărul de stații de benzină în România
AZERII de la Socar vor să crească numărul de stații de benzină în România

AZERII de la Socar vor să crească numărul de stații de benzină în România

Compania petrolieră de stat din Azerbaidjan - SOCAR vrea să dubleze, în următorii doi ani, volumul de investiţii în România, a spus Vitaliy Baylarbayov, vicepreşedinte adjunct al companiei, la Bucharest Forum Energy 2015.

Conform planului de investiții, numărul de staţii de carburanţi ar trebui să crească cu cel puţin zece, scrie Agerpres.

„Intenţionăm să mărim volumul de investiţii în România, să-l dublăm în următorii doi ani. Numărul de staţii de benzină va creşte cu cel puţin zece în funcţie de interesul clienţilor noştri, care este destul de ridicat. Sigur, facem sondaje ca să vedem cât este de ridicat interesul şi, de regulă, răspunsurile sunt pozitive", a spus Baylarbayov. 

Acesta a spus că este vorba de o companie cu nivel de operaţiuni semnificativ, în care lucrează cam 500 de oameni.

„Numele companiei noastre poate fi văzut în nordul României, dar şi aici, în Capitală, la o staţie de benzină. Numărul de staţii de benzină este de 32, dar va creşte în acest an şi în anii care urmează". 

SOCAR România este reprezentanţa companiei petroliere şi de gaze naturale deţinută de statul Azerbaidjan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic). 

Din anul 2011, compania s-a implicat în România prin SOCAR Petroleum S.A. şi în crearea şi consolidarea unei reţele de benzinării la nivel naţional.