Evenimentul Zilei > Justitie > Avocatul Doru Boştină, ARESTAT pentru 30 de zile
Avocatul Doru Boştină, ARESTAT pentru 30 de zile

Avocatul Doru Boştină, ARESTAT pentru 30 de zile

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a avocatului Doru-Cătălin Boştină, care este acuzat de evaziune fiscală.

În acelaşi dosar, magistraţii au admis propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti cu privire la arestarea preventivă a altor două persoane, Mihai Tudorică şi Alexandru Cucu, în timp ce Mihai Răducanu a fost arestat la domiciliu.

Decizia instanţei nu este definitivă.

Doru Boştină a fost reţinut, joi, de procurori, sub acuzaţia de evaziune fiscală de 4 milioane de lei.

Potrivit procurorilor, în perioada 2012-2013, persoanele cercetate s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, de cheltuieli care nu aveau la baza operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

Prin activitatea infracţională, până în prezent, a fost estimat un prejudiciu cauzat bugetului statului de 4.310.283 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.