Avertismentul unui oficial american. Vladimir Putin vrea să deschidă război în Moldova și Lituania

Avertismentul unui oficial american. Vladimir Putin vrea să deschidă război în Moldova și Lituania Vladimir Putin, președintele Federației Ruse. Sursa Foto: Arhiva EVZ

La forumul economic Delphi din Grecia liderii europeni și diplomații de peste Ocean au abordat evoluțiile geopolitice, evenimente interne și realitătile economice din Europa, generate de războiul lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei. Printre vorbitori s-au numărat Manuel Barosso, fostul președinte al Comisiei Europene , Robert Kagan și Generalul David Petraeus, președinte al KKR Global Institute.

Vladimir Putin nu renunță la ambițiile expansioniste

Robert Kagan, reprezentatul Brookings Institution a subliniat că „SUA nu sunt perfecte, au făcut greșeli. Oficialul a edinețiat că Vladimir Putin urmărește să-și impună viziunea în Occident. Însă, cel puțin pentru moment, nu are instrumentele necesare pentr a-și atinge obiectivele. Prin urmare, „structura de bază a sistemului internațional rămâne intactă”, a adăugat Robert Kagan.

La microfon a urmat apoi generalul David Petraeus, președintele KKR Global Institute. Acesta a avut câteva mențiuni la adresa președinteului rus Vladimir Putin. Generalul a explicat că ambițiile teritoriale ale Moscovei se extind mai departe de Ucraina spre Moldova și Lituania.

David Petraeus

Sursă foto: Britannica

Migrația ilegală, o amenințare reală pentru UE

David Petraeus a subliniat că liderul de la Kremlin și-a setat pe agendă să restaureze granițele din perioada Imperiului Rus. Generalul a îndemnat la calm și abordarea situației cu prin orice măsuri care să nu ducă la escaladarea conflictului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul președinte al Comisiei Europene a vorbit de viitorul Europei după alegerile europarlamentare din iunie. Manuel Baroso a subliniat necesitatea UE „de a naviga cu succes în apele politice complicate”, astfel încât decalajul între Bruxelles și cetățenii UE să fie redus pe cât de mult posibil, potrivit stiripesurse.ro.

Totodată, diplomatul și-a exprimat temerea cu privire la creșterea partidelor extremiste de dreapta. Nu în ultimul rând, Baroso a subliniat că Europa trebuie să rămână un continent deschis, dat în același timp statele memebre trebuie să acorde mai multă atenție fenomenului de migrație ilegală.

Vladimir Putin

Sursa foto: Wikipedia

Vladimir Putin ar putea organiza un atac în Moldova și Ucraina

Margaritis Schinas, vicepreședintele Comisiei Europenepentru promovarea modului de viață european a reluat problema migranților de război. Oficialul europeana a precizat că politica UE în materie de migrație este pentru moment „cel mai european acord care asiugră echilibru între solidaritate și responsabilitate.

În privința ascensiunii dreptei extremiste, Schinas și-a împărtășit speranța ca noua structura a Parlamentului European să nu includă și entități politice extremiste sau că cele trei grupuri parlamentare vor obținea majoritatea fără alte compromisuri cu partidele extremiste.