“Doamnă preşedinte,

Stimaţi colegi,

Am să vă vorbesc astăzi despre otomani, pentru a-i înţelege mai bine pe politicienii români. Şi cum totul trebuie să poarte un nume, declaraţia mea politică se cheamă aşa: "Aşa e la ei. Ca la otomani!".

Şi am început prin a constata că sunt vremuri foarte bune pentru politica românească. La guvernare, o alianţă cu un partid de stânga, PSD, şi unul nedecis, dacă e de stânga sau de dreapta; uneori este de stânga spre dreapta, alteori de dreapta spre stânga, aflat în sondaje jos, dar cu tendinţă să urce – ALDE. Carnagiu şi într-o parte şi în alta. PSD riscă să iasă din matcă, prea mulţi, prea buni, prea puternici, prea orgolioşi, aşa că lupta stă să înceapă, după un model brevetat de Adrian Năstase, cel care pe vremea lui era prim-ministrul Guvernului ce-i purta numele, Adrian Năstase, ce nu mai încăpea de Ion Iliescu, căruia, cum se spune neacademic, a încercat "să-i ia gâţii". Nu s-a putut, atunci. Lui Geoană i-a mers însă, l-a doborât pe butuc pe Adrian Năstase, s-a luat şi cu Ion Iliescu, însă l-a liniştit micul Titulescu, Victor Ponta, care, vezi bine, ba face PRU cu Ghiţă, în vie sau în pivniţă, ba se face independent, după ce, sângeros, a fost "făcut", fezandat bine de tot, de către prietenul cel bun, inegalabilul, unicul Liviu Dragnea, pe care, după cum se vede treaba, se pregătesc să-l sacrifice alţii, adică tot ai lui.

La ALDE e bine de tot. Se sfâşie doar doi, domnul Daniel Constantin, imberbul ministru de la mediu, şi mai coptul şi ţâfnosul Călin Popescu-Tăriceanu. Vom vedea ce o să iasă cu atât de mulţi războinici ai luminii. Cert este că în opoziţie se aşază şi se consolidează un partid nou, tânăr, puternic, de viitor – PMP. Noi ţinem cu ţara şi nu avem timp de lupte interne. Cei buni să ni se alăture, aici şi în ţară!

Vă mulţumesc”, a încheiat deputatul PMP.

Citește și: