Evenimentul Zilei > Actualitate > Avertismentul Poliției: Să nu transformăm febra cumpărăturilor în alt fel de febră!
Avertismentul Poliției: Să nu transformăm febra cumpărăturilor în alt fel de febră!

Avertismentul Poliției: Să nu transformăm febra cumpărăturilor în alt fel de febră!

Poliția Capitale solicită bucureștenilor să nu iasă la cumpărături și să evite aglomerațiile în perioada sărbătorilor de Florii și de Paște, conform ordonanțelor militare. Polițiștii le atrag atenția bucureștenilor să nu transforme febra cumpărăturilor în alt fel de febră.

Poliția Capitalei anunță, într-un comunicat de presă, că regulile de distanțare socială trebuie păstrate în această perioadă, chiar dacă urmează o serie de sărbători importante pentru creștinii ortodocși, Floriile și Paștele.

„Trecem cu toţii printr-o încercare, din care putem ieşi cu bine doar dacă respectăm regulile şi vom acţiona împreună. Pentru credincioşii ortodocşi urmează Floriile, iar pentru cei catolici sau din alte culte, Paştele. Pentru a vă proteja pe dumneavoastră, pentru a vă proteja familia, respectaţi Ordonanţele Militare şi păstraţi distanţarea socială şi evitaţi aglomeraţiile. Nu transformaţi febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectaţi indicaţiile din magazine şi păstraţi distanţa. Respectaţi orarul de deplasare şi aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră”, arată Poliţia Capitalei în comunicatul de presă.

Anul acesta se arată în document, credincioșii trebuie să renunțe să mai meargă la cimitire și să aprindă lumânări pentru cei care nu mai sunt printre noi. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare şi doar cu respectarea numărului de 8 persoane. Încălcarea ordonanțelor militare atrage amenzi între 2.000 şi 10.000 de lei.

De asemenea, se mai arată în comunicat, bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar şi online, iar echipajele de poliţie, jandarmerie şi poliţie locală se vor afla în proximitatea lăcaşelor de cult.

„Vă informăm că accesul este restricţionat în pădurea Băneasa, dar şi în alte zone cunoscute ca atractive pentru ieşirea la iarbă verde. Echipajele Brigăzii Rutiere, de ordine publică şi Jandarmeria călare vor supraveghea toate aceste zone, unde tradiţional se încing grătarele. Parcurile sunt şi rămân închise”. precizează poliţiştii.