Evenimentul Zilei > Actualitate > AVERTISMENTUL Agenției Spațiale Europene cu privire la Casa Poporului
AVERTISMENTUL Agenției Spațiale Europene cu privire la Casa Poporului

AVERTISMENTUL Agenției Spațiale Europene cu privire la Casa Poporului

Cea mai mare clădire administrativă civilă din lume se scufundă, anual, cu câte șase milimetri, avertizează Agenția Spațială Europeană, pe baza imaginilor surprinse de sateliți.

Tasarea solului de sub construcțiile masive poate fi observată cel mai bine din spațiu, imaginile din satelit aratând că Palatul Parlamentului s-a afundat, în ultimii patru ani, cu câțiva centimetri.

Specialiştii români care au făcut măsurătorile susţin acest fenomen de tasare este normal în cazul unei clădiri de o asemenea greutatea şi structură.

"Vorbim de o clădire grea, în general în oraşe are loc acest fenomen de tasare", explică Florin Şerban, specialist în măsurători satelitare, citat de stirileprotv.ro.

Clădirea are o suprafaţă de 360.000 de metri pătraţi, 8 etaje la suprafaţă, 4 niveluri subterane cunoscute, dar şi două buncăre atomice. Nimeni nu a cântărit-o, dar ştim au încăput în ea un milion metri cubi de marmură şi 700.000 de tone de oţel şi bronz, plus 3.500 tone de cristal şi aproape 5 milioane de metri cubi de beton. Doar covorul de 600 de metri pătraţi din Sala Unirii, cea mai mare din Palat, cântăreşte 4 tone.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: