Avertismentele nejustificate ale alarmiștilor climatici. David Craig demontează predicțiile catastrofale

Avertismentele nejustificate ale alarmiștilor climatici. David Craig demontează predicțiile catastrofale

Ne aflăm într-o epocă în care omenirea a atins un nivel al bunăstării destul de ridicat. Până la finele anului 2019, când criza Covid-19 a izbucnit, indicatorii de prosperitate înregistrau îmbunătățiri constante.

În cartea sa „Nu există criză climatică”, autorul David Craig subliniază faptul că avertismentele catastrofale ale alarmiștilor climatici nu s-au adeverit, iar predicțiile lor rămân, în continuare, nefondate. Autorul aduce argumente prin care sugerează erorile produse de catastrofiștii climatici în ceea ce privește numărul de persoane decedate din cauza schimbărilor climatice.

Panica impusă de catastrofiștii climatici

David Craig povestește în cartea sa cum afirmațiile alarmiștilor climatici nu s-au adeverit. „În ciuda faptului că am fost bombardați de peste treizeci de ani de afirmații din ce în ce mai hiperbolice și apocaliptice despre dezastrul iminent din partea catastrofiștilor climatici care doresc să ne controleze viețile, niciuna dintre predicțiile lor nu s-a întâmplat cu adevărat.”

Pe urmă, el începe să aducă argumente care întăresc ceea ce el susține. Începe prin a menționa că „gheața polară nu se topește. Mai mult decât atât, un mic declin general al gheții marine arctice este mai mult decât compensat de o creștere mult mai mare de 8 miliarde de tone pe an a calotei glaciare masive din Antarctica.”

Ne puteți urmări și pe Google News

După care, următorul argument este despre creșterea temperaturilor. Însă, el spune: „Este posibil ca Pământul să se încălzească puțin în timp ce trecem printr-un interglaciar. Dar această mică creștere este puțin probabil să transforme planeta noastră într-un cuptor aprins. În plus, mult mai mulți oameni mor de frig în fiecare an decât mor de căldură. Deci, o mică creștere a temperaturii poate fi de fapt o salvare de vieți. Mai mult, au existat scăderi temperatură ca în Mica Răcire din anii 60 și 70 și a existat o pauză de 12 ani din 2002 până în 2014, care ambele pun la îndoială credibilitatea narațiunii simpliste a alarmiștilor conform căreia creșterea CO2 provoacă inevitabil creșterea încălzirii.”

Decesele cauzate de dezastrele naturale și agricultura

David Craig menționează în carte și despre decesele cauzate de dezastrele naturale. În anii fierbinți 20 și 30, peste 3 milioane au murit de secetă și alte 3,7 milioane în inundații. În anii 1960-1970, s-au înregistrat aproximativ 1,5 milioane de morți în urma secetei și aproximativ 2 milioane în inundații. De atunci, în ciuda creșterii mari a populației umane, au existat decese neglijabile din cauza secetei și a inundațiilor. După anul 2000, principalele cauze ale deceselor dezastrelor naturale par să fi fost cutremurele. Deci, nimic de-a face cu presupusele schimbări climatice.”

În carte, David Craig aduce în atenția oamenilor și plăcerea pe care alarmiștii climatici o au atunci când prezic anumite lucruri catastrofale despre schimbările climatice. „Catastrofiștii climatici par să aibă o mare plăcere să prezică că schimbările climatice vor devasta agricultura și vor duce la foamete în masă.

Armaghedoniștii susțin că productivitatea agricolă a scăzut cu 21% din 1961. Dar cifrele reale ale recoltelor la hectar pentru fiecare cultură majoră au crescut toate. Legat de îmbunătățirea productivității agricole, ceea ce alarmiștii neagă, este o scădere dramatică a subnutriției în fiecare parte a lumii. Din 2000, populația lumii a crescut de la aproximativ 6,2 miliarde la peste 7,5 miliarde. Cu toate acestea, au fost produse și distribuite atât de multe alimente suplimentare, încât numărul persoanelor hrănite în mod adecvat a crescut de la 5,3 miliarde la 6,7 miliarde. Mai mult decât atât, subnutriția a scăzut.”

În final, David Craig concluzionează spunând că nu există nicio „dovadă că încălzirea globală sau schimbările climatice sau criza climatică au vreun efect negativ vizibil asupra oricărui aspect al vieții umane oriunde în lume.”

Dacă v-am stârnit curiozitatea, puteți comanda cartea lui David Craig de pe edituradecarte.ro