Evenimentul Zilei > Actualitate > Avertisment sumbru de la un europarlamentar: crește prețul energiei
Avertisment sumbru de la un europarlamentar: crește prețul energiei

Avertisment sumbru de la un europarlamentar: crește prețul energiei

Cristian Terheș, europarlamentar, lansează un avertisment sumbru și spune că dacă minele de cărbuni se închid, va crește și prețul energiei.

Un europarlamentar lansează un avertisment negru pentru România și spune că prețul energiei va crește.

Este vorba despre europarlamentarul Cristian Terheș. El face aceste precizări în contextul „Green Deal” prin care se cere României să-și închidă minele de cărbuni.

Terheș acuză Guvernul condus de liberali că ia „decizii trădătoare”  și spune că vor exista consecințe majore.

El susține că minele de cărbuni produc 20% din curentul României. Eliminarea acestor surse va duce direct la creșterea prețului la curent.

Avertisment de la un europarlamentar: va crește prețul energiei!

„Deciziile tradatoare ale Guvernului liberal de a fi de acord cu toate aberatiile din Green Deal vor conduce la cresterea pretului la curent pentru toti romanii!

Timmermans a cerut zilele trecute Romaniei sa-si inchida minele si termocentralele pe carbune pentru ca sa fie implementat programul sau aberant numit „Green Deal”. Tradatorii din Guvern au spus ca vor inchide minele si termocentralele, daca asa e ordinul. Amintesc ca sectorul termoenergetic pe carbune produce zilnic 20% din curentul consumat in Romania.

In timp, insa, ce Romaniei i se cere sa-si inchida minele si termocentralele, Timmermans nu zice nimic ca Germania si-a mai deschis o termocentrala pe carbune – Datteln 4 – in 2020. Daca nu ma credeti cautati pe internet.

Consumul de carbune din Romania este cu mult mai mic decat cel din Germania, pe de o parte pentru ca Romania are surse diferite de energie, iar pe de alta parte pentru ca economia Germaniei e mai mare.

Nu consumam mult carbune, dar cat consumam ne produce 20% din curent”, a spus Cristian Terheș.

Atac la adresa lui Frans Timmermans

Cristian Terheș susține că Timmermans nu ar fi interesat, de fapt, de nivelul poluării. El spună că dacă ar fi așa, ar trebui să ceară și Germaniei să-și închidă minele și termocentralele.

Europarlamentarul arată că Germania are un consum mult mai mare de cărbune decât România. Prin urmare ar produce mai multă poluare decât țara noastră.

„Daca Timmermans e cu adevarat preocupat de poluare, de ce nu-i zice Germaniei sa-si inchida termocentrale?

De ce tot tarile mici trebuie sa suporte costul aberatiilor ideologice de la Bruxelles?

Intreb din nou Guvernul: daca Romania inchide sectorul care-i produce 20% din energie, de unde vom aduce sau cum vom produce energia respectiva?

Care va fi costul pe care romanii il vor plati in plus la curent daca, la cererea lui Timmermans, Romania isi va inchide sectorul termoenergetic pe carbune si va trebui sa importam de la altii curent?

Intrebati-i fiecare dintre voi pe cei de la putere lucrurile acestea sa vedeti ce spun”, mai scrie Cristi Terheș pe Facebook.

Citește și: Cristian Terhes: „Bănuiesc că nu vrea Timmermans să ne tăiem pădurile”