Germania este țara în care organizația teroristă PKK operează cel mai intens în Europa.
Întrucât PKK se află pe lista organizațiilor teroriste din Uniunea Europeană, este interzisă oficial organizarea de acțiuni în numele PKK, dar situația este inversă, scrie Özay Şendir în Milliyet.
Există 237 de organizații neguvernamentale în Germania despre care se știe că au legături cu PKK.
Acestea sunt cifre stabilite de către instituții abilitate din Turcia.
Raportul pe 2021 publicat de Oficiul Federal pentru Protecţia Constituției din Germania include informații foarte interesante:
„PKK are 14.500 de membri în Germania. Din 2013, 295 de persoane din Germania s-au alăturat grupării de la munte (referire la faptul că "sediul" PKK este în Munții Qandil aflați la granița dintre Irak și Iran, în sud-estul Turciei - n.red.).
Dintre aceștia, 30 au murit și 150 s-au întors. Organizația teroristă își desfășoară activitățile în Germania în patru domenii importante, în nouă landuri și 31 de regiuni.
Anul trecut, 30 de milioane de euro au fost strânși în Europa sub formă de donații. Asociațiile locale sunt folosite pentru a pune în practică instrucțiunile”.
Un lucru ciudat, aliatul nostru Germania are date despre plecările și sosirile luptătorilor care s-au alăturat organizației teroriste și au tras focuri de armă către armata și poliția turcă, dar nu-i arestează și nu îi extrădează în Turcia.
Nu vorbim de lucruri necunoscute, Federația Germană a Asociațiilor Kurde, care a fost fondată în 1994, și-a schimbat numele în Centrul Comunitar Democrat Kurd German în 2014, iar aceasta este organizația-umbrelă la care toți membrii din țară sunt afiliați.
Și mai ciudat, Germania, care știe chiar și când membrii PKK și FETO merg la toaletă, se îngrijește de măsurile de securitate ale Turciei și de organizațiile patrioților din diaspora.
Ce spune Poliția din Germania depsre PKK
După această lungă introducere, să vorbim despre informația care m-a mirat.
Poliția Germană a făcut o declarație în care a cerut cetățenilor să păstreze distanța față de PKK.
Atrage atenția și faptul că în declarație se subliniază faptul că PKK este "o organizație teroristă" dar nu acesta este cel mai important lucru.
Poliția Germană afirmă că "Urmărim cu atenție toate persoanele care sprijină PKK, în special cetățenii kurzi".
În comunicat se mai arată că ajutoarele materiale strânse sub diverse forme sunt folosite pentru "un război de gherilă" și că numeroase persoane implicate în această activitate au fost ucise sau rănite. Totodată, se subliniază faptul că cei care amenință oameni pentru a strânge bani vor fi deferiți justiției.
Dar cea mai importantă declarație vine la sfârșit: "Nu vă expuneți riscului unei anchete furnizând ajutoare materiale pentru PKK!".
Avertismentul este important pentru că Germania, care a interzis PKK dar tolerează activitățile acestei grupări, a simțit nevoia să arate cât de deranjată este de acțiunile întreprinse de PKK sub numele unei organizații a societății civile.
PKK, puternică în politică, acuză Turcia
Organizația teroristă este mai puternică în Germania în politică decât este pe străzi.
În nicio altă țară din lume decât în Germania, steagul PKK nu a fost arborat în Parlament. Iar cei care l-au arborat nu au pățit nimic pentru că erau parlamentari, mai exact nimeni nu a vrut să le facă ceva.
Relațiile dintre Turcia și Germania sunt puternice din punct de vedere economic dar Berlinul continuă să acorde un sprijin mascat și să găzduiască organizațiile teroriste.
Ca să prevină prăbușirea sistemului social, Germania are nevoie în fiecare an să importe 400.000 de lucrători străini. A ajuns până în Kazahstan, până în India, dar preferă să nu bată la poarta Turciei.
Dacă Berlinul ar avea într-adevăr o relație de alianță cu Ankara, Germania ar avea mai mult de câștigat decât Turcia.
Comunicatul poliției germane nu este o pagină albă în relațiile bilaterale dar am putea măcar să sperăm că Germania "s-a plictisit" să fie o bază pentru organizația teroristă. (Traducere Florin Matei, RADOR)