Majoritatea persoanelor beau un pahar de vin sau o halbă de bere o dată la ceva timp. Însă, experții susțin că un pahar de vin zilnic ar putea crește riscul unei afecțiuni grave.
Riscul unui accident vascular cerebral
Medicii din Japonia au descoperit că persoanele în vârstă de 20 și 30 de ani care beau cantități „moderate până la mari” de alcool sunt mai susceptibile de a avea un accident vascular cerebral. Medicii au spus că riscul de accident vascular cerebral creștea cu cât oamenii au raportat un consum moderat sau intens de alcool.
Ca parte a studiului, participanții au fost întrebați cât de des beau. Peste 1,5 milioane de persoane au fost incluse în acest studiu. Medicii au descoperit că cei care au băut mai mult au avut cu aproximativ 20% mai multe șanse de a avea un accident vascular cerebral decât cei care au băut puțin sau nu au consumat alcool.
NHS spune că adulții nu ar trebui să bea mai mult de 14 pahare de alcool pe săptămână. Pe măsură ce anii au trecut, participanții au avut un risc mai mare de accident vascular cerebral din cauza alcoolului. Cei care au băut alcool timp de doi ani au avut un risc crescut de accident vascular cerebral cu 19%, în timp ce cei care au băut timp de trei ani au avut o creștere cu 22% a riscului de accident vascular cerebral.
Autorul studiului, Eue-Keun Choi, de la Universitatea Națională din Seul a declarat că rata accidentelor vasculare cerebrale în rândul tinerilor a crescut în ultimele decenii. Din păcate, accidentul vascular cerebral la tineri cauzează deces și dizabilități grave.
„Dacă am putea preveni accidentul vascular cerebral la tineri prin reducerea consumului de alcool, acest lucru ar putea avea un impact substanțial asupra sănătății indivizilor și asupra poverii generale a accidentului vascular cerebral asupra societății.”
Studiul efectuat pe coreeni
Experții au adăugat că mai mult de 90% din dificultatea accidentului vascular cerebral poate fi atribuită lucrurilor pe care le putem modifica - inclusiv cât de mult bem. „Deoarece accidentul vascular cerebral la tineri are un impact puternic, reducerea consumului de alcool ar trebui să fie subliniată în rândul tinerilor care se confruntă cu această problemă”.
Este important de reținut că studiul a inclus doar participanți de origine coreeană. Aceasta înseamnă că poate să nu fie o reprezentare exactă a modului în care alcoolul îi afectează pe adulți, potrivit The Sun.