Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vâlcea a lansat un avertisment pentru pescarii din județ. Aceştia sunt rugaţi să nu se aventureze în această perioadă la pescuitul la copcă pe lacuri. Conform Agerpres, temperaturile sunt în creștere și există riscul producerii unor accidente.

“Deși lacurile par înghețate și la prima vedere stratul de gheață arată destul de solid, peste zi temperaturile sunt în ușoară creștere, iar fenomenul dezghețului și al subțierii stratului de gheață se accentuează putând duce la ruperea și fisurarea acestei calote poate chiar în zona unde se află pescarul. O cădere în apă pe lângă riscul hipotermiei adaugă și o serie de alte riscuri. Apa are tendința de a trage un corp sub gheață plus că este foarte dificilă revenirea pe calota de gheață. La care se adaugă și gradul de dificultate al intervenției cu echipele de la ISU”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU, Cătălin Popescu.

În aceste condiţii, este recomandat ca şi alţi pescari din ţară, pasionaţi de pescuitul la copcă, să ţină cont de aceste avertizări.