Evenimentul Zilei > International > AVERTISMENT MAE: Cod galben de ninsori și vânt puternic și în Bulgaria
AVERTISMENT MAE: Cod galben de ninsori și vânt puternic și în Bulgaria

AVERTISMENT MAE: Cod galben de ninsori și vânt puternic și în Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Republicii Bulgaria cu privire la faptul că, pentru data de luni, Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie a instituit cod galben pentru vânt puternic, zăpadă şi îngheţ pentru toate zonele din această ţară.

MAE arată că Agenţia "Infrastructura Rutieră" recomandă şoferilor să plece la drum numai cu maşini echipate cu cauciucuri adecvate, să conducă cu viteză adaptată la condiţiile meteorologice şi să respecte instrucţiunile Poliţiei rutiere, potrivit Agerpres.

"Marţi, 30 decembrie, de la ora 18,00 până la ora 21,00 şi la 4 ianuarie 2015, între orele 14,00 – 20,00, se limitează circulaţia vehiculelor grele de marfă de peste 12 tone pe autostrăzi şi anumite zone ale reţelei de drumuri naţionale. Scopul măsurii este de a îmbunătăţi siguranţa circulaţiei în condiţii de trafic ridicat, aşteptat în perioada sărbătorilor", se arată în atenţionarea de călătorie emisă de MAE cu privire la Bulgaria.

Potrivit sursei citate, restricţiile se aplică pe următoarele secţiuni ale reţelei de drumuri naţionale: autostrăzi, cu excepţia secţiunii Harmanli – PCTF "Kapitan Andreevo" pe autostrada "Maritza"; drumul I-1 Rebarkovo – Botevgrad, traficul este direcţionat pe drumul II-16 Rebarkovo – Svoge – Sofia; drumul I-1 conexiunea temporară a Lotului 1 – autostrada "Struma", Dupnitsa Nord – PCTF "Kulata"; drumul I-4; drumul I-5 Ruse – Veliko Tarnovo; drumul I-8 Plovdiv – Harmanli; drumul I-9 Durankulak – Varna; drumul I-9 Varna – Burgas; drumul II-19 Simitli – Gotse Delchev; drumul II-18 Şoseaua de Centură Sofia, zona de sud, de la km 26 + 100 la km 62 + 007; drumul II-86 Plovdiv – Smolyan; drumul II-99 Burgas – Tsarevo.

Conform MAE, restricţiile nu se aplică vehiculelor care transportă produse alimentare perisabile şi bunuri cu regim de temperatură, animale vii şi mărfuri periculoase.

Ministerul de Externe informează că toţi cetăţenii şi companiile de transport pot obţine informaţii cu privire la condiţiile de trafic actualizate pe site-ul API – www.api.bg, precum şi la tel 0700 130 20, în permanenţă. 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: