Evenimentul Zilei > Social > „Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult!” Un medic rupe tăcerea despre pandemie
„Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult!” Un medic rupe tăcerea despre pandemie

„Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult!” Un medic rupe tăcerea despre pandemie

Este înfiorător mesajul transmis de medicul Beatrice Mahler, directorul Institutului Marius Nasta din București. În opinia sa, ne așteaptă un început de iarnă înfiorător cu mulţi morţi.

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, spune că în spitalul pe care îl conduce se simte nevoia mai multor locuri de terapie intensivă pentru că situaţia se agravează.

Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a avertizat Beatrice Mahler.

„Lucrurile sunt cel puțin la fel de grave, poate chiar mai grave, aș spune, în ultimele zile, pentru că în acest moment, și locurile din secție sunt ocupate în primele minute după externarea pacientului. Practic, acceptăm pacienți care știm că vor veni – solicitați de DSP pentru internare cu stare gravă – pe locurile pacienților care vor fi externați și pacienții care vin de la domiciliu cu stare generală alterată sunt cu adevărat problematic pentru noi de a găsi un loc pentru ei”, a explicat Beatrice Mahler.

„Problema e că acum în secția COVID-19 lucrurile sunt extrem de delicate. În acest moment, noi am mărit capacitatea secției și cu toate acestea, toate paturile se ocupă și nu știm, în fiecare seară, unde vom găsi soluții pentru pacienții care vor veni peste noapte. Este extrem de dificilă garda și situația”, a arătat managerul Institutului „Marius Nasta”.

Pacienți cu test inițial negativ se pozitivează la câteva zile de la internare

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE