Mesaj dur pentru Europa. Eșecul din Ucraina îl face mai periculos pe Putin. „Trebuie să fim pregătiți” 

Mesaj dur pentru Europa. Eșecul din Ucraina îl face mai periculos pe Putin. „Trebuie să fim pregătiți”  Sursa foto: Vasilis Ververidis | Dreamstime.com

Un nou avertisment a fost lansat cu privire la o posibilă escaladare a războiului din Ucraina, mai ales după eșecul înregistrat de armata rusă şi retragerea rușinoasă a trupelor din Herson.

Nu este exclus ca, în perioada următoare, pe teritoriul Ucrainei să apară rachetele balistice iraniene, despre care s-a vorbit atât de mult în ultimul timp. Dacă Rusia a achiziționat într-adevăr astfel de rachete din Iran, ele vor începe să fie întrebuințate în scurt timp de militarii ruși. Mai ales după retragerea ruşinoasă a armatei ruse din regiunea Herson şi cu un Vladimir Putin frustrat după acest eşec.

În acest context, cancelarul Olaf Scholz a declarat marți că „trebuie să fim pregătiți” pentru escaladarea războiului din Ucraina, iar recenta sa călătorie în China a meritat, măcar pentru poziția comună a celor două țări împotriva utilizării armelor nucleare.

Şi Germania trebuie să fie pregătită pentru o escaladare a crizei din Ucraina

Vorbind la o conferință la Berlin, găzduită de ziarul Suddeutsche Zeitung, Olaf Scholz a declarat: „Având în vedere evoluția războiului și eșecurile vizibile și crescânde ale Rusiei, trebuie să fim pregătiți pentru o escaladare”. Aceasta ar putea include distrugerea infrastructurii, a adăugat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timpul vizitei controversate în China la începutul acestei luni, Scholz și președintele chinez Xi Jinping au condamnat amenințările de utilizare a armelor nucleare în Ucraina.

Scholz a spus că fondul de apărare de 100 de miliarde de euro (102,76 miliarde de dolari) anunțat în urma invaziei Rusiei a fost rezultatul unei lecții învățate pentru a construi stocurile de apărare ale armatei germane.

Ucraina nu se lasă păcălită de manevrele armatei ruse

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel la cetățenii săi să economisească energia, în contextul în care atacurile neîncetate ale Rusiei au înjumătățit capacitatea energetică a țării.

Mai mult, președintele a spus că oficialii de la Kremlin nu vor renunţa aşa uşor, iar vigilenţa trebuie să fie maximă în contextul în care Vladimir Putin nu va accepta niciodată să piardă în Ucraina.

În tre timp, autoritățile au declarat că milioane de ucraineni, inclusiv în capitala Kiev, s-ar putea confrunta cu întreruperi de energie electrică cel puțin până la sfârșitul lunii martie din cauza atacurilor cu rachete.

Atacarea de către Rusia a instalațiilor energetice ucrainene urmează unei serii de eșecuri pe câmpul de luptă care au inclus retragerea din orașul Herson din sudul țării, relatează reuters.com.