Averea lui Patriciu, încă în instanță. Tablourile executate silit merg la moștenitori

Averea lui Patriciu, încă în instanță. Tablourile executate silit merg la moștenitori Sursa: Arhiva EVZ

Averea lui Patriciu, încă în instanță. Tablourile executate silit sunt parte din masa credeală și merg la moștenitori.

Procesul legat de succesiunea în cazul averii lui Dinu Patriciu este departe de a fi soluționat. La aproape 10 ani de la deschiderea lui, judecătorii nu au stabilit nici până acum ce avere le mai rămâne moștenitorilor după ce datoriile magnatului vor fi achitate.

Averea lui Patriciu, încă în instanță

Celebra avere a lui Dinu Patriciu nu a fost împărțită între succesori nici până astăzi. Dacă la început cei care aveau drepturi legale sau prin testament se băteau în executări silite între ei, acum trebuie să lupte cu cei cărora arhitectul le datora bani.

Practic chiar si Dinu Patriciu a încercat un astfel de artificiu cu executarea silită și a pus una dintre firmele sale să-l execute legat de tablourile de 2 milioane de euro. Deși la început părea o idee bună, după moartea magnatului și tablourile în cauză au ajuns la masa credală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel că în acest moment moștenitorii lui Dinu Patriciu au de împărțit 80 de tablouri din colectia personală. Majoritatea acestor lucrări au fost cumpărate de la casa Artmark. Șase dintre ele valorează peste 100.000 de euro fiecare.

Este vorba despre:

  • Nicolae Tonitza – „Afizé”, care ar valora 160.000 de euro;
  • Nicolae Grigorescu – „Panseluțe”, tablou a cărui valoare se ridică la 115.000 de euro,;
  • Stefan Luchian – „Flori de primăvară” cuantificat la 155.000 de euro;
  • Stefan Luchian – „Garoafe” care are o valoare de 140.000 de euro;
  • Stefan Luchian – „Maci” în valoare de 132.000 de euro și
  • Ion Tuculescu – „Mare fermecatoare” cuantificat la 105.000 de euro.

Moștenitoarele lui Patriciu vs. 6 creditori pentru banii magnatului

De altfel această colecție, arhitectul a prezentat-o și pe vremea când se afla la vila sa din Snagov pentru un post de televiziune. Asta pentru că magnatul era un mare iubitor de artă și aprecia frumosul.

În acest moment, lucrările sunt sub sechestru pentru că întreaga avere are un traseu incert. Pe lângă moștenitorii legali există creditorii care sunt la fel de mulți și care stau la aceiași masa cu fiicele și fostele soții ale omului de afaceri.

Nu mai puțin de 6 creditori apar în procesul care este încă pe rolul instanțelor din România și care are un nou termen fixat în data de 16 noiembrie, anul acesta.