Averea lui Traian Băsescu și declarațiile de venituri ale parlamentarilor PMP

Averea lui Traian Băsescu și declarațiile de venituri ale parlamentarilor PMP

Parlamentarii Partidului Mișcarea Populară ar putea spune că cea mai mare avere a lor este Traian Băsescu. Fostul președinte, deși în repetate rânduri a declarat că nu mai este interesat de politică, a acceptat să candideze atât pentru Parlament, cât și la euroalegeri.

Averile parlamentarilor PMP

Apreciat sau contestat, Traian Băsescu mai are încă o capacitate imensă de a mobiliza votanții. Fără el, potrivit sondajelor, este greu de crezut că PMP ar fi intrat în Parlamentul național, cu atât mai puțin în forul legislativ european.

Președintele PMP Eugen Tomac și locomotiva partidului Traian Băsescu activează acum în Parlamentul European, însă anul trecut au obținut venituri din Parlament, de aceea i-am inclus și pe ei pe listă. Formațiunea mai are doi foști jurnaliști care excelează și la discurs și la averi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Popularilor le lipsesc femeile, se pare că după Elena Udrea ori nu au găsit alte reprezentate ale sexului frumos dispuse să se implice în politică, ori cele care activează sunt complet eclipsate de amintirea „blondei de la Cotroceni”.

Marius Paşcan este deputat de Mureș, dar a fost și senator între 2012-2016. Acum este liderul deputaților PMP. Și-a început cariera ca jurnalist în presa locală, extrem de talentat, dar sărman. După ce a intrat în politică a reușit să încropească o avere destul de consistentă.

Are un teren intravilan de 775 mp în Târgu Mureș și a moștenit altul în Bistra Mureșului de 4.727 mp. Este proprietarul a 3 vile, toate de peste 100 de mp.  Deoarece nu circulă cu avionul are un BMW puternic. Nu a adunat bijuterii și nici nu și-a pus mulți bani în conturi. Pe lângă salariul de deputat a câștigat 42.365 lei ca lector universitar.

Robert Turcescu este vicelider de grup la Camera Deputaților și este la primul lui mandat după o lungă carieră de jurnalist. Și-a câștigat un loc în Camera Deputaților ca reprezentant al PMP Constanța. La fel ca în presă, Turcescu este destul de vocal și în Parlament, însă nu a reușit să se impună în partid așa cum și-ar fi dorit.

Nu a făcut niciodată un secret că este foarte avut. Din agoniseala lui a reușit să cumpere 6 terenuri, 6 case și un loc de parcare. Nu se știe la ce-i folosește deoarece declară că nu are mașină. Nici bijuterii nu deține, însă în cele 8 conturi bancare a depus sume consistente.

Venit anual din salariul de deputat, de  125.272 lei, este modest comparativ cu dividentele primite de la RT Media Communication SRL, de 4.349.252 de lei.