Evenimentul Zilei > Justitie > Averea judecătoarei Camelia Bogdan, sub lupa ANAF. Suspiciuni legate de proveniența unei sume uriașe
Averea judecătoarei Camelia Bogdan, sub lupa ANAF. Suspiciuni legate de proveniența unei sume uriașe

Averea judecătoarei Camelia Bogdan, sub lupa ANAF. Suspiciuni legate de proveniența unei sume uriașe

Judecătoarea Camelia Bogdan, de la Curtea de Apel București, va da explicații în fața inspectorilor ANAF în legătură cu suma de 200.000 de euro care apare în declarația sa de avere din 2018. Fiscul a inițiat verificările în urma unei sesizări primite din partea Grupului de Investigații Politice (GIP) condus de Mugur Ciuvică.

La începutul lunii martie, GIP a sesizat ANAF în legătură cu cei 200.000 de euro care apar, conform declarației de avere, într-un depozit bancar începând din 2018. Potrivit sesizării inițiate de ONG, veniturile și activele financiare declarate de Camelia Bogdan anterior constituirii depozitului nu ar justifica această sumă.

„Au trecut 2 luni de la publicarea investigatiei noastre referitoare la cei 200.000 Euro aparuti de nicaieri in declaratia de avere. Judecatoarea suspendata n-a explicat provenienta uriasei sume”, a arătat Mugur Ciuvică, într-o postare publicată pe site-ul GIP.

După aproximativ 30 de zile de la primirea sesizării, se arată în postare, ANAF a soluționat favorabil solicitarea formulată de Grupul de Investigații Politice și a anunțat că va începe analiza de risc cu privire la veniturile Cameliei Bogdan. Rezultatul verificărilor nu va fi dezvăluit publicului larg, în conformitate cu reglementările privind secretul fiscal, susțin cei de la ANAF.

Conform sursei citate, inspectorii fiscali vor verifica diferențele dintre averea Cameliei Bogdan și veniturile declarate, pentru a stabili dacă judecatoarea suspendată „prezintă risc de neconformare la declararea veniturilor impozabile, cuantumul acestuia și perioada fiscala”.