Evenimentul ZileiEconomieAutostrada LUGOJ-DEVA: Ce probleme au mai apărut la execuție

Autostrada LUGOJ-DEVA: Ce probleme au mai apărut la execuție

Autostrada LUGOJ-DEVA: Ce probleme au mai apărut la execuție
Conducerea CNADNR a vizitat ieri şantierele Autostrăzii Lugoj - Deva, loturile: 2, 3 și 4, a anunțat astăzi Compania de Autostrăzi.

„ Așa cum am promis că vom monitoriza toate proiectele importante ale Companiei, am fost pe șantierele de la Lugoj – Deva și am discutat la fiecare lot în parte cu reprezentanții noștri în teren, cu antreprenorii și cu toți cei implicați în realizarea acestor proiecte. Din câte știm cu toții, la lotul 2, responsabili fiind cei de la SC Salini Impregilo Spa, avem probleme. Cu toate aceste probleme, create și apărute în timp, le-am solicitat, sper pentru ultima oară, să se alinieze normalitații  unui ritm de lucru necesar pentru realizarea obiectivului”, a declarat Cătălin Homor, șeful CNADNR.  

„Suntem într-un contract cu această firmă și le-am solicitat ca în 2 săptămâni să-și recabilibreze activitatea pe șantier. Pe lotul 3 am constatat că lucrurile s-au îmbunătățit. Este ca un maraton. Se lucrează peste tot, poate nu chiar la nivelul la care ar trebui, dar e mult mai bine decât înainte.Pentru lotul 4, din cele 4 secțiuni, două sunt executate în mare parte și două sunt oprite, sistate, nezbatem să le obținem autorizațiile până în luna iulie',, a declarat Cătălin Homor, Directorul General al CNADNR SA.

Stadiul lucrărilor pe autostrada prăbușită

Homor a parcurs și sectorul afectat al lotului 3 din autostrada Orăștie – Sibiu, după ce în aprilie a demarat o procedură pentru achiziția unei expertize tehnice pentru întreg lotul.  De asemenea, în aceeași perioadă a fost constituit și grupul de lucru, în vederea refacerii lotului III din Orăstie -Sibiu. Această lucrare va fi executată în regie proprie.  

"Pentru proiectul Orăștie – Sibiu, am dat drumul la șantierul în regie proprie, dar timpul nefavorabil ne-a ținut puțin pe loc. Sunt începute deja lucrările de pregătire ale șantierului și din momentul în care proiectul va fi aprobat în Comisia Tehnico-Economică, el va intra la capacitate maximă în procesul de reconstrucție”, a spus Homor.

Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva,: km 27+620 – km 56+220, Antreprenorul lucrării este Asocierea S.C. Salini Impregilo S.P.A. și S.E.C.O.L. – Societa Edile Construzioni e Lavori – Societate pe Actiuni, iar stadiul fiziceste de 38,59%.

Lotul 3 al  autostrăzii Lugoj – Deva: km 56+220 – km 77+361, Antreprenorul lucrării este Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A., stadiul fizic este de 43,08.

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva, km 77+361 – km 99+500, Antreprenorul lucrării este Asocierea S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. Spedition UMB S.R.L., stadiul fizic fiind de 44,70%.

 


Accesează: