Autostradă fără licitaţie deschisă

Autostradă fără licitaţie deschisă

Radu Berceanu, fost ministru al transporturilor, a cerut ieri primului-ministru o anchetă în cazul proiectului autostrăzii Comarnic - Braşov, pentru care astăzi se deschid ofertele firmelor de construcţii interesate.

Senatorul PD-L critică metoda de selecţie a constructorului pentru acest tronson de autostradă, şi anume dialogul competitiv, în detrimentul unei licitaţii deschise, care presupune o transparenţă mai mare.

Un alt aspect asupra căruia fostul ministru atrage atenţia este documentaţia incompletă a CNADNR cu privire la caracteristicile proiectului. „Compania de Autostrăzi a precizat câte tuneluri sau poduri trebuie să aibă autostrada, dar nu a precizat pe unde trece aceasta“, a spus Berceanu.

Secretarul de stat Septimiu Buzaşu, preşedintele comisiei de licitaţie, a spus că acuzaţiile lui Berceanu sunt „afirmaţii superficiale care deformează adevărul“. Potrivit acestuia, dialogul competitiv era singura metodă posibilă. Buzaşu a adăugat că documentaţ ia integrală va fi pusă la dispoziţia ofertanţilor în faza de negociere.

Ne puteți urmări și pe Google News