Presupusul autor al atacului armat de la liceul Marjory Stoneman Douglas, Nikolas Cruz, participase la antrenamente alături de o grupare care susţine supremaţia rasei albe, a anunţat joi organizaţia de apărare a drepturilor evreilor Liga Anti-Defăimare (ADL), potrivit ABC News și agerpres.ro

Un judecător statal american a decis joi că Nikolas Cruz, suspectul în cazul atacului sângeros comis miercuri la un liceu din Florida (sud-estul SUA), va fi ţinut în detenţie fără posibilitatea de eliberare pe cauţiune. Fostul elev este acuzat că a ucis miercuri cu premeditare 17 persoane, folosind o armă semiautomată AR-15.

Nikolas Cruz a apărut joi în faţa judecătorului districtului Broward prin intermediul unei videoconferinţe, îmbrăcat într-un combinezon portocaliu, având cătuşe la mâini şi însoţit de avocata sa.

Informaţia cu privire la orientările extremiste ale tânărului a fost confirmată de către Jordan Jereb, liderul grupării rasiste „Republica Florida”, alături de membrii căreia Nikolas Cruz s-ar fi pregătit.

Pe website-ul său, „Republica Florida” se descrie drept o „organizaţie a drepturilor civile ale albilor” care încearcă să creeze un „stat etnic alb” în Florida.