Autoritățile romane nu au luat nicio inițiativă pentru aducerea în țară a fugarului Olosz Gergely

Autoritățile romane nu au luat nicio inițiativă pentru aducerea în țară a fugarului Olosz Gergely

Tribunalul din Budapesta va aștepta pana pe 5 aprilie actele fugarului Olosz Gergely din partea autorităților romane pentru a lua o decizie în ce-l privește pe acesta. Gergely a fost reținut de autoritățile maghiare în urma cu două săptămâni. Tribunatul din Budapesta a dispus ca fugarul să poarte un dispozitiv electronic de supraveghere.

Olosz Gergely, fostul președinte al ANRE a fugit în Ungaria după ce a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în formă continuată.

Informațiile privind documentele solicitate de instanța maghiară autorităților de la București au fost transmise de Tribunalul din Budapesta la solicitarea portalului de limbă maghiară www.transindex.ro, specificând că până la momentul transmiterii solicitării, partea română nu trimisese niciun document. În măsura în care până la data de 5 aprilie nu vor fi comunicate informațiile solicitate, Tribunalul va adopta o decizie în baza informațiilor pe care le are la dispoziție, a mai precizat sursa citată.

Potrivit comunicatului, instanța din Ungaria a solicitat date cu privire la decizia ICCJ din 20 decembrie 2018, care a stat la baza emiterii mandatului european de arestare, cu scopul de răspunde la o serie de întrebări cu privire la procedura în cauză.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce l-a capturat pe fugarul Olosz Gergely, pe 13 martie, instanța maghiară a dispus printr-o decizie executorie punerea sub supraveghere cu brățară electronică a fostului senator UDMR. Decizia a fost luată în baza mandatului european de arestare emis pe numele lui Gergely pe 27 decembrie 2018.

Potrivit unui comunicat anterior al Tribunalului Budapesta, supravegherea temporară în vederea executării pedepsei penale are o durată de maximum 30 de zile, adică până la data de 13 aprilie. Tribunalul a dispus ca Olosz să poarte un dispozitiv electronic prin care să-i fie monitorizate deplasările și care îl împiedică să părăsească teritoriul administrativ al Budapestei și a județului Pest și să-și schimbe locul de reședință fără acordul autorităților.

Pe 15 martie, poliția maghiară a confirmat că Olosz Gergely a fost reținut în Ungaria cu două zile în urmă, potrivit Kronika. Olosz Gergely, fost președinte ANRE și fost senator UDMR, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Conform reprezentanților Poliției ungare, instanța competentă a dispus punerea lui Olosz Gergely sub supraveghere cu brățară electronică până când se va pronunța Tribunalul din Budapesta asupra cererii de transfer către autoritățile din România.