Evenimentul Zilei > International > Autoritățile de la Moscova l-au EXPULZAT pe fostul președinte al Camerei de Comerț a SUA în Rusia
Autoritățile de la Moscova l-au EXPULZAT pe fostul președinte al Camerei de Comerț a SUA în Rusia

Autoritățile de la Moscova l-au EXPULZAT pe fostul președinte al Camerei de Comerț a SUA în Rusia

Scott Blacklin a fost expulzat astăzi din Rusia după ce un tribunal l-a găsit vinovat de încălcarea legii privind imigraţia, potrivit agenției EFE.

"Cetăţeanul străin a fost însoţit până la punctul de frontieră de pe aeroportul din Nijni Novgorod (situat la 420 de kilometri est de Moscova) şi predat vameşilor", a anunţat serviciul agenţilor judiciari ruşi.

La scurt timp, fostul şef al Camerei de Comerţ americane în Rusia a decolat către Helsinki la bordul unui avion aparţinând companiei finlandeze Finnair.

Scott Blacklin a fost reţinut, pe 20 mai, în Nijni Novgorod de către Serviciul Federal de Imigraţie al Rusiei şi acuzat că a intrat în ţară în alt scop decât cel declarat în momentul solicitării vizei. Se pare că Blacklin intenţiona să participe la o conferinţă despre noile tehnologii, în condiţiile în care declarase că scopul vizitei sale era să susţină un curs în faţa unor studenţi de la o universitate din Nijni Novgorod.

Un tribunal din oraş l-a găsit vinovat de două delicte de natură administrativă pe parcursul unui an şi a decis expulzarea imediată din Rusia.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: