Autorităţile au ţinut spatele gay-lor

Autorităţile au ţinut spatele gay-lor

Marşul diversităţii de anul acesta s-a terminat fără oase rupte şi arestări. Cei 200 de manifestanţi de la Parada Gay au fost păziţi de 1.200 de jandarmi şi poliţişti, iar un elicopter a survolat zona. Forţele de ordine au făcut exces de zel. S-a încheiat cu un curcubeu. Cel de-al cincilea marş al diversităţii, organizat de Fundaţia Accept, a adunat aproximativ 200 de manifestanţi, al căror spate a fost păzit de 1.200 de jandarmi şi poliţişti.

Călare, pe jos sau în elicopter, forţele de ordine au făcut exces de zel, cu folos: anul acesta nu s-a terminat cu oase rupte şi amenzi, nici dosare penale sau arestări. Drept răsplată, după ploaia de la sfârşitul marşului, pe cer a apărut un curcubeu care l-ar fi făcut invidios şi pe George Bush.

Chiar dacă de pe marginea traseului de „defilare“ atenţionările de genul „huăăăă“ te făceau să crezi că o să vină furtuna, anul acesta senzaţia de teroare a fost indusă mai degrabă de numărul mare de jandarmi, mascaţi, cai şi câini, dublat de elicea elicopterului care survola traseul Bulevardul Unirii - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei - Parcul Izvor. La punctul final, mai multe microbuze i-au aşteptat pe transsexuali pentru a-i transporta, în siguranţă, la casele lor.

Pretenţii: democraţie şi căsătorie

Marşul pentru diversitate a început la ora 17.30 pe Bulevardul Unirii, cu discursurile lui Florin Buhuceanu - preşedintele Accept -, Mats Aberg, ambasadorul Suediei la Bucureşti, Michael Cashman - membru al Parlamentului European -, şi Diane Fisher - Episcop al Metropolitan Community Churches. Ultima a avut chiar ocazia să afle că „este o ruşine pentru biserica creştină“.

Au cerut o ţară democrată, în care căsătoriile între homosexuali să fie posibile, iar copiii să poată fi adoptaţi de astfel de cupluri.

Apoi a început muzica şi au plecat. Susţinătorii, majoritatea foarte tineri şi străini au plecat cu veselie, steaguri în curcubeu, peruci colorate, feţe proaspăt bărbierite, acoperite, pudic, cu fond de ten, fuste scurte, tocuri înalte şi o voinţă de a se afişa care aproape a agresat reprezentanţii câtorva televiziuni. Însă a fost bine! Chiar dacă aveai senzaţia, la orice intersecţie, că o să sară asupra lor o mulţime furioasă - şi asta dacă era să te iei după reacţiile pe care le aveau jandarmii. Apoi a plouat, „să spele toată mizeria“, şi s-a încheiat, simbolic, cu un curcubeu cât se poate de real pe cerul Capitalei.

În oglindă, Noua Dreaptă

Contramanifestaţiile nu au lipsit nici anul acesta. După ce luni, 19 mai, s-a mărşăluit pentru o familie normală, s-a încercat, în instanţă, împiedicarea marşului gay. Dar cum încercarea a eşuat, reprezentanţii Noii Drepte s-au văzut nevoiţi să iasă pe stradă: „Atâta timp cât ei vor ieşi pe străzi, şi noi vom ieşi să manifestăm“, a spus Tudor Ionescu - şeful de la Noua Dreaptă -, la finalul marşului pentru normalitate.

Aproape 200 de oameni, membri şi simpatizanţi ai Noii Drepte, au transformat, ieri la prânz, străzile Capitalei într-un jurnal de familie al lui Naomi, celebrul transsexual de pe plaiuri mioritice. Spectatorii involuntari la marşul pentru normalitate au aflat că „Naomi, copil senil, tat’su a fost pedofil“, sau că, la naştere, aceeaşi Naomi a avut un băţ în partea dorsală. Naomi, însă, nu s-a arătat deranjat/ă: „Sunt cel mai cunoscut transsexual din România. Dar nu mă deranjează. N-au altceva de zis, oricum“, se arată mândră de reputaţia ei.

De altfel, marşul pentru normalitate s-a vrut a fi unul paşnic, în care copiii prezenţi să nu fie nevoiţi să crească într-o societate pervertită de anormalitatea homosexuală. Mai mult, au apărut, între sloganurile scandate în gura mare şi în prezenţa copiilor, referiri la şcoală. „Nu vrem să vedem la şcoală fetiţe în p**a goală“. De altfel, printre protestatari au fost foarte puţine voci care au susţinut că se vor auzi şi la marşul diversităţii organizat de Accept.

ÎN FORŢĂ

Patru amendaţi, manifestanţii conduşi la metrou

Deşi, după declaraţiile oficiale, au fost aproximativ 400 de oameni cu gânduri urâte la adresa celor care au mărşăluit în spiritul „Gay pride“, doar patru persoane au ajuns la Secţia 10 de Poliţie şi au fost amendate pentru că au refuzat să se legitimeze. Şi ca să nu se întâmple la fel şi anul acesta, Jandarmeria i-a însoţit pe manifestanţii gay la metrou, iar persoanele suspecte au fost legitimate şi îndepărtate de traseul de paradă.

Ne puteți urmări și pe Google News