Autoritatea media britanică a fost sesizată cu privire la relatările despre imigraţie, considerate discriminatorii

Autoritatea audiovizuală britanică (Ofcom) a primit mai multe sesizări legate de modul în care presa prezintă subiectele despre imigranţi. Aproape 80 la sută dintre britanici cred că felul în care media au prezentat subiectele despre imigranţi, încurajează discriminarea, potrivit unui sondaj realizat în contextul polemicilor despre români.

Potrivit sondajului de opinie efectuat de Institutul "Runnymede Trust" la comanda ziarului The Independent, 78 la sută dintre respondenţii britanici de toate etniile consideră că presa britanică încurajează discriminarea prin modul de abordare a subiectelor despre grupurile minoritare, scrie Mediafax. În rândul respondenţilor est-europeni, 89 la sută dintre ei cred că abordarea mass-media contribuie la intensificarea rasismului, ei reprezentând grupul etnic cel mai îngrijorat de aceste tendinţe, după comunitatea pakistaneză. În acest context, voci ale opoziţiei laburiste au cerut sesizarea Oficiului pentru Comunicaţii (Ofcom), organismul guvernamental responsabil de supravegherea audiovizualului şi telecomunicaţiilor, inclusiv a presei online. Un caz special este cel al postului tv Channel 4, care dedicat un episod al seriei de documentare "Benefits Street" ("Strada beneficiilor sociale") imigranţilor est-europeni. "Responsabilitatea Ofcom este să se asigure că organismele media prezintă materialele informative în mod echilibrat, dar, unde apar tendinţe rasiste, este clar că nu este respectat acest criteriu", a reacţionat Helen Goodman, ministru al Culturii în Cabinetul din umbră, format de opoziţia laburistă. După primul episod al serialului-documentar "Benefits Street", la Autoritatea de reglementare Ofcom au fost depuse peste 300 de sesizări referitoare la presupusa prezentare într-un context negativ a beneficiarilor de indemnizaţii sociale. Pe de altă parte, postul tv Channel 4 a comunicat că serialul "îndeplineşte pur şi simplu funcţia de observare a realităţilor sociale".

  • Imigranții români, actori principali într-un documentar britanic. ”Mireasă la 15 ani și 14 persoane care locuiesc într-o singură casă ”

TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:

  • Ion Iliescu îl contrazice FLAGRANT pe Victor Ponta: CONDAMNAREA lui Năstase NU are LEGĂTURĂ cu POLITICA
  • Mama eroină, care a demascat-o pe învățătoarea șpăgără, rupe tăcerea: „Sunt dascăli care primesc porci, diamante sau mașini”
  • Oficial de la Londra: Românii și bulgarii ar putea face mai mult decât nativii britanici pentru țara noastră

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • O actriţă SEXY a avut o CURIOZITATE care a ŞOCAT-O. A făcut un LUCRU pe care îl va regreta toată VIAŢA / GALERIE FOTO hot
  • SOȚII DE DICTATOR. Cine sunt femeile căsătorite cu cei mai mari despoți din lume
  • "OZN-ul" de piatră din Bulgaria. Cum arată "catedrala comunismului"