Austria vrea să interzică schiatul. Protecția ghețarilor este mai importantă

sursa: facebook

Austria interzice schiatul. Stratul de zăpadă va deveni destul de subțire în următoarele câteva decenii. Asociația Austriacă de Schi se confruntă cu acum cu o dilemă. Ei sunt nevoiți să cântărească între ecologie și obiectivele sportive.

Chiar și cu un comportament conștient de climă, stratul de zăpadă din Austria va continua să scadă în următoarele câteva decenii. Precum stau lucrurile în prezent, moartea ghețarilor nu poate fi prevenită. Asociația Austriacă de Schi, ÖSV, lucrează la o strategie pentru viitor în ceea ce privește antrenamentele de vară. Turismul de iarnă se confruntă, de asemenea, cu schimbări de anvergură în urma acestei decizii.

„Dacă continuăm ca până acum, perioada de acoperire naturală cu zăpadă în regiunile de la 1.500 la 2.500 de metri deasupra nivelului mării va fi cu 25% mai scurtă până în anul 2100”, explică Marc Olefs, șeful departamentului de cercetare climatică de la Institutul Central de Meteorologie. și Geodinamică (ZAMG). Potrivit unui studiu, acest deficit ar putea fi redus la aproximativ zece procente cu o protecție eficientă a climei la nivel global.

Interzicerea schiului în Austria. Unde se va putea schia

În locații în jur de 1.000 de metri deasupra nivelului mării și mai puțin, reducerea stratului de zăpadă va fi mult mai drastică. Acest lucru va putea fi observat în câteva decenii. De asemenea, reducerea stratului de zăpadă ar putea duce la dispariția zonelor de schi pe termen mediu și lung. „Schiul va tinde să fie redus la locații favorabile, la altitudini mai mari și zone mai mari”, a spus Olefs.

O altă problemă este că verile devin tot mai calde și uscate, precum cea din acest an. Prin urmare, vor pune o presiune din ce în ce mai mare asupra ghețarilor.

Critici: Schiul pe tot parcursul anului accelerează topirea ghețarilor

Criticii schiului pe tot parcursul anului susțin că schiul și activitatea umană accelerează topirea ghețarilor. Mercatorii de zăpadă creează canale în care se adună apa ceea ce contribuie la accelerarea topirii. De asemenea, şi manevrarea zăpezii pentru amenajarea pârtiilor este un argument de luat în calcul. Când se procedează în acest fel, zăpada este transferată din părțile superioare ale ghețarului, unde este protejată, în jos, unde se topește mai repede, potrivit Vol.at.