Aurescu, despre posturile din Ambasada României în America. „Un număr dublu de personal diplomatic fața de media ideală”

Aurescu, despre posturile din Ambasada României în America. „Un număr dublu de personal diplomatic fața de media ideală” Sursa: Arhiva Ambasada României în SUA

Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, a declarat că Ambasada României în America are mai mulți angajați fața de media ideală și că deja au fost asigurate fonduri uriașe pentru protocol.

După ce deputatul PNL Pavel Popescu a cerut alocarea de sume suplimentare de bani către ambasada română la Washington pentru dinamizarea activității acesteia, ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, i-a transmis că Ambasada României în America are „un număr dublu de personal diplomatic fața de media ideală” și că au fost alocate suficiente fonduri.

Pentru ambasada României la Washington au fost asigurate fonduri pentru protocol de 44.829 dolari, iar pentru prestări servicii de 185.203 dolari, în total 230.032 dolari. România achită și 21.000 de dolari pentru chiria reședinței ambasadorului Andrei Muraru. MAE a precizat că există suficiente fonduri pentru personalul diplomatic.

MAE, despre personalul Ambasada României în America

„În ceea ce privește încadrarea cu personal al ambasadei României la Washington, aceasta are o echipă de 23 de persoane, formată din 16 diplomați și personal tehnico-administrativ provenind din MAE, și alți 7 reprezentanți ai MApN, MAI și Ministerului Economiei. Ambasada României în SUA se clasează pe unul din primele locuri în ceea ce privește încadrarea cu personal, fiind depășită numai de misiunile și reprezentanțele permanente pe lînga UE și NATO de la Bruxelles, din motive care țin de specificul diplomației în format multilateral.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: Gov.ro

În context, reamintim că, în conformitate cu HG 16 privind organizarea și funcționarea MAE, din ianuarie 2017, numărul maxim de posturi în serviciul exterior este de 1474, pentru un număr de 173 misiuni diplomatice și oficii consulare (ambasade, misiuni permanente pe lîngă diverse organizații internaționale, consulate generale și consulate). Rezultă o medie de aprox. 8,5 lucrători pentru fiecare misiune în parte. Comparativ, personalul diplomatic al ambasadei României la Washington este dublu ca număr fața de media ideală” afirmă Aurescu, potrivit Flux24.

Ambasadorul României în SUA, reședință de lux

Amintim că în urmă cu câteva luni, Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru și-a mutat locuința de serviciu într-o clădire de lux din Washington care a aparținut diplomației iraniene. Clădirea are 46 de camere, 8 dormitoare, 8 băi și piscină și este amplasată pe o proprietate de peste 2000 de metri pătrați.