Evenimentul Zilei > Politica > AUR s-a molipsit de la Şoşoacă! Amendamentul care cere ca masca să nu mai fie obligatorie, depus în Parlament
AUR s-a molipsit de la Şoşoacă! Amendamentul care cere ca masca să nu mai fie obligatorie, depus în Parlament

AUR s-a molipsit de la Şoşoacă! Amendamentul care cere ca masca să nu mai fie obligatorie, depus în Parlament

AUR s-a molipsit de la Şoşoacă! Amendamentul care cere ca masca să nu mai fie obligatorie a fost depus în Parlament. Amendamentul la lege a fost depus de partidul lui George Simion.

AUR s-a molipsit de la Şoşoacă! Amendamentul care cere ca masca să nu mai fie obligatorie, depus în Parlament. Partidul AUR  dorește ca legea să nu mai impună purtarea măștii în spațiile deschise. Amendamentul la lege a fost depus de George Simion.

AUR s-a molipsit de la Şoşoacă! Amendamentul care cere ca masca să nu mai fie obligatorie, depus în Parlament

Amendamentul vine în contradicţie cu articolului 13 din legea în care se prevede:

-obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice,

-spațiile comerciale,

-mijloacele de transport în comun și la locul de muncă”.

AUR s-a molipsit de la Şoşoacă!

„Suntem singurul partid parlamentar care își asumă lupta cu măsurile abuzive și exagerate luate de actualul guvern”, scrie pe pagina de Facebook a partidului AUR.

În motivarea amendamentului, cei trei parlamentari susțin că „nu există studii de specialitate care să ateste că purtarea măștilot timp îndelungat ca fiind una pozitivă, cu aport decisiv și substanțial în combaterea oricărei epidemii”.

Şi continuă: „Nu am intrat în Parlament pentru a promova personaje, ci pentru a promova idei și principii”.

Potrivit autorităţilor, în stare de alertă, prin ordin al ministrului Sănătății și al ministrului de Interne, se poate institui obligativitatea purtării măsții de protecţie în spațiile publice.

Amendamentul depus de AUR în Parlament:

Este vorba de proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 192/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și pentru modificarea lit.a) a art.7 din Legea nr.81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă.

Amendamentul, după cum se poate observa, este semnat de deputații AUR Raisa Enachi, Ringo Dămureanu și George Badiu, a informat formațiunea politică. Unul dintre inițiatori, deputatul de Dolj Ringo Dămureanu, și-a dat masca jos la înmânarea mandatului de parlamentar.