Președintele AUR Giurgiu trece la PSD, după ce un alt candidat a fost desemnat în cursa pentru primărie

Președintele AUR Giurgiu trece la PSD, după ce un alt candidat a fost desemnat în cursa pentru primărie AUR. Sursa foto: Facebook

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, lider interimar al organizației municipale a PSD, a dezvăluit vineri că Sorin Ruse, fostul președinte al organizației municipale AUR Giurgiu, s-a alăturat PSD-ului.

Președintele AUR Giurgiu a explicat că a decis să se alăture PSD-ului după ce a aflat că altcineva a fost desemnat drept candidat al AUR pentru funcția de primar al municipiului Giurgiu. Asta deși inițial el fusese anunțat pentru această candidatură.

Sorin Ruse, președintele AUR Giurgiu, a trecut la PSD

„Îl am alături de mine în această conferinţă pe domnul Sorin Ruse, colaborator, prieten, coleg, persoana cu care am lucrat foarte bine de aproape 14 ani de când ne-am intersectat şi administrativ, dar şi personal, ambii fiind membrii unui club. Zic că ne leagă de ceva vreme o relaţie deschisă, curată, frumoasă şi fără patimi.

De ieri, joi, 15 februarie, este membru PSD cu acte în regulă, este o persoană care se alătură echipei de la municipiu să întărească această echipă. Faptul că am lucrat împreună, am făcut lucruri bune împreună, l-a făcut, după multe cugetări să vină în organizaţia PSD a municipiului”, a afirmat primarul Nicolae Barbu.

Ne puteți urmări și pe Google News
Nicolae Barbu, lider PSD Giurgiu

Nicolae Barbu. Sursa foto: Facebook

La rândul său, Sorin Ruse a menționat că în ultimii trei ani a activat în organizația municipală AUR.

Pe tot parcursul acestei perioade, a îndeplinit funcția de președinte al organizației municipale cu mandat, până când, într-o seară, s-a întâmplat un eveniment pe care încă nu și-l explică în totalitate.

Dintr-o dată, a fost desemnat un alt candidat pentru funcția de primar al municipiului Giurgiu la alegerile din acest an, iar el a devenit un simplu membru, așa cum a aflat și din declarațiile partidului în cadrul conferințelor de presă.

Bogdan Bratu, candidat la primăria Giurgiu

Fostul președinte al AUR Giurgiu a evidențiat că nu intenționează să-i critice pe foștii săi colegi de partid, deoarece aceasta nu reprezintă maniera sa de a se implica în politică.

„Nu vreau să dezvolt prea mult subiectul a ceea ce a fost şi nici nu o să dau în foştii mei colegi. Şi când eram în AUR, nu acesta era modul meu de a face politică. Probabil de aici am fost cumva defazat faţă de politica partidului, nu am putut să mă schimb, politica nu înseamnă să stai pe garduri cu vuvuzelele şi să sufli în ele, trebuie să şi faci administraţie”, a punctat Sorin Ruse.

Sursa foto: Dreamstime

PSD. Sursa foto: Dreamstime

Potrivit acestuia, trecerea lui la PSD s-a realizat pentru că primarul PSD, cu care o colaborare foarte bună, l-a dorit în partid.

„Am avut o colaborare foarte bună, profesional şi uman, în toată perioada 2012- 2020 şi, cumva, avem şi o gândire comună referitor la cum se face administrarea unui oraş. Eu îi mulţumesc pentru că m-a dorit alături de dânsul şi sunt sigur că vom face lucruri foarte bune în continuare”.

„În luna ianuarie, Organizația AUR Giurgiu a făcut public faptul că Bogdan Bratu va fi candidatul lor pentru funcția de primar al municipiului Giurgiu.

Bratu a menționat că decizia privind candidatura sa a fost luată de conducerea centrală a partidului, în colaborare cu coordonatorul filialei județene a formațiunii, Iulian Naipeanu, potrivit Agerpres.