Evenimentul Zilei > Politica > AUR a pierdut procesul cu fostul vicepreședinte PMP. Banii se vor duce către un ONG care luptă împotriva propagandei ruse
AUR a pierdut procesul cu fostul vicepreședinte PMP. Banii se vor duce către un ONG care luptă împotriva propagandei ruse

AUR a pierdut procesul cu fostul vicepreședinte PMP. Banii se vor duce către un ONG care luptă împotriva propagandei ruse

Realizatoarea TV Ioana Constantin, fost vicepreședinte al PMP, a anunțat, luni, 5 decembrie, că a câștigat procesul cu partidul AUR. Aceasta îl transmite lui George Simion că banii se vor duce către un ONG din Basarabia care luptă împotriva propagandei ruse.

Ioana Constantin a anunţat că a câștigat procesul cu AUR, după ce George Simion și Claudiu Târziu au acţionat-o în instanță. AUR solicita judecătorilor să o oblige pe Ioana Constantin la ștergerea mai multor postări de pe Facebook, la publicarea unei dezmințiri, a deciziei din acest dosar, precum și la plata unor daune morale de 100.000 de lei.

AUR a invocat afirmații cu caracter denigrator privind legături ale acestei formațiuni cu Rusia

În acțiunea depusă pe 7 februarie 2022, la Judecătoria Sectorului 1, reclamanta AUR susține că, începând cu luna ianuarie a anului trecut, Ioana Felicia Constantin a demarat o „campanie de denigrare și calomniere a Partidului Alianța pentru Unitatea Românilor, atât în cadrul emisiunilor la care a participat, prin postările realizate pe rețele de socializare, cât și prin opiniile transmise prin intermediul interviurilor acordate unor publicații de presă”.

Juriștii AUR au adăugat în acțiunea împotriva Ioanei Constantin comentarii ale celor care au reacţionat la postările sale. În motivarea demersului, AUR o acuză pe Constantin de „susțineri publice mincinoase” care „au depășit limitele dreptului la liberă exprimare” și au produs partidului „grave daune de imagine ”.

„Partidul Alianța pentru Unitatea Românilor este un partid parlamentar, vizibil în spațiul public, iar susținerile proferate nu au nicio legătură cu activitatea noastră, ci au caracterul unor pure denigrări și calomnii, cu unicul scop al discreditării noastre, de pierdere a onorabilității, dar și de pierdere a încrederii simpatizanților și membrilor partidului – faptele pârâtei având un caracter ilicit care nu poate fi tolerat într-o societate democratică”, se mai arăta în plângerea formațiunii.

Ioana Constantin îl desființează pe George Simion

Fostul vicepreședinte PMP, actualmente realizator TV, l-a anunţat pe George Simion că banii câștigați de pe urma procesului vor ajunge în Basarabia la un ONG care luptă împotriva propagandei ruse.

„Am câștigat procesul cu partidul AUR. Partidul lui George Simion m-a dat în judecată pentru că, spun ei, prin postările mele i-am acuzat de propagandă rusă în România și, citez, „am creat o stare de pericol în jurul partidului”, iar postările mele au ajuns la milioane de oameni din țară și diaspora”.

Fără precedent în România, un partid politic în întreg a dat în judecată un cetățean (chiar dacă eram atunci în politică și eu). Revoltător mi s-a părut că la dosar au fost puse comentariile dumneavoastră la postările mele. Asta arată foarte multe despre reflexele democratice ale unor politicieni din acest partid. Și la fel de multe despre ce ar însemna ca astfel de oameni să aibă și mai multă putere în mâini.

După ce rămâne definitivă decizia, măi George, abia aștept să donez banii – cheltuielile de judecată- unui ONG din Basarabia care luptă împotriva propagandei ruse.

Înțelegi tu ce spun mai ales că tocmai ai declarat că România nu ar mai trebui să dea niciun ban R. Moldova, asta exact când Moldova e sufocată de șantajul energetic al criminalilor de la Kremlin. Basarabia e România. Rusia e un stat criminal, terorist. Iar România e un stat european, membru NATO, care nu digeră propaganda Rusiei.

P.s.: Toate postările și declarațiile mele au vizat doar declarații ale unor politicieni care erau sau sunt membri ai partidului AUR”, a scris fostul vicepreşedinte PMP pe contul său de Facebook.