Un număr de 73 de specializări de licență, 90 de programe de master, 5 specializări în limbi străine (engleză, franceză, germană) îi așteaptă pe cei toți cei interesați să urmeze cursurile Universității de Vest din Timișoara.

„Oferta Universității este una pliată pe necesitățile pieței actuale. Pregătim specialiști cu căutare pe piața muncii, în cele mai diverse domenii. Oferim mai mult decât o carieră. Așa cum am mai spus, la Universitatea de Vest din Timișoara construim cariere, formăm caractere. Oferim, astfel, acel plus de competitivitate necesar pentru a răzbate pe piața muncii, fie ea locală, națională sau internațională”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Pentru acest an sunt disponibile la licență un număr de 2040 de locuri la buget și 3667 la taxă. În cazul studiilor masterale, Universitatea a scos la concurs 1150 la buget și 2858 la taxă.

Universitatea de Vest din Timișoara deschide centre de înscriere și admitere pentru toate facultățile sale în Deva, Reșița și Dr. Tr. Severin. Acestea vor funcționa în perioada 15 – 17 iulie și vor prelua dosarele candidaților în aceleași condiții ca în Timișoara. Măsura vine în sprijinul elevilor, pentru a nu mai face deplasarea la Timișoara, economisind astfel timp prețios și resurse financiare.

Întregul proces de admitere se desfășoară până pe 30 iulie.