Au început indirectele!

Au început indirectele!

Odată cu startul Ligii I, conducătorii au demarat o competiţie paralelă, cea a sarsanalelor cu bani direcţionate către adversarele rivalelor.

Meciurile din Liga I nu se mai termină după cele 90 de minute regulamentare, ci continuă cu „prelungiri“ dirijate de conducători. Şefii cluburilor şi-au făcut obiceiul de a „pigmenta“ spectacolul de pe gazon cu acuzaţii referitoare la bani negri şi la aranjamentele rivalilor. Aşa s-a întâmplat şi la finalul jocului CFR Cluj - Craiova.

„Săracii craioveni au plâns de două ori astăzi, pe de o parte pentru înfrângere şi pe de altă parte pentru cei 200.000 de euro care erau aici, într-o sacoşă, legaţi frumos, cu elastic d-ăla de bişniţari. Erau la unul dintre umflaţ ii ăia... De unde au venit banii? Cred că au venit de acolo de unde se apasă şi pe butoane. Unde vor pleca banii? Unde vom juca după Steaua? Cu Buzăul... Nici nu ştiu. Ştiţi, era filmul ăla, «Drumul oaselor». Acum ar trebui să se numească «Drumul banilor»“, a răbufnit Arpad Paszkany, patronul „feroviarilor“ clujeni, după partida câştigată de CFR cu 4-1 în faţa craiovenilor, sâmbătă. Deşi Paszkany n-a pomenit niciun nume, trimiterea la Steaua este evidentă. Gigi Becali, patronul „roş-albaştrilor“, a fost cel care a ameninţat în repetate rânduri că se va ocupa personal ca ardelenii să nu ajungă în Liga Campionilor şi că va „umbla la butoane“. „Noi întotdeauna afllăm“ „Nu am văzut geanta. Întotdeauna noi aflăm primele pe care joacă adversarii noştri. Aflăm prin jucători, că au fost coechipieri, sunt prieteni... De obicei, se întreabă: «Pe ce primă jucaţ i?». Am aflat că au jucat pe 100.000 de echipă. În plus, şase-şapte angajaţi de la clubul nostru care erau pe holul de la vestiare au văzut cum, cu 40 de minute înainte de joc, Adrian Mititelu a venit cu doi bodyguarzi. Unul dintre ei (n.r. - probabil „umflatul“ despre care vorbea Paszkany) avea o geantă sport care nu părea goală. Poate era tactica de joc pentru domnul Napoli, pentru că se practică. Domnul Mititelu i-a luat-o din mână, a intrat cu ea în vestiar, unde a stat vreo zece minute. A ieşit de acolo senin. I-a dat geanta înapoi bodyguardului care o ţinea foarte strâns în braţe. Bodyguardul avea o grijă deosebită pentru ea“, a detaliat ieri şi Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului. CONTRAATACUL STELEI „Mureşan se joacă la butoane“ Acuzat direct că ar fi umblat cu geanta cu bani, Adrian Mititelu, patronul Craiovei, a răbufnit nervos: „Dacă Paszkany a zis aşa ceva, nu e sănătos la cap! Am avut o ocazie clară la 2-1, însă normal că unguraşul ăsta mic (n.r. - arbitrul Istvan Kovacs) nu putea să dea penalty contra unei echipe conduse de un ungur mai mare“. Valeriu Argăseală, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Steaua, susţine că şefii clujeni au declanşat acest scandal pentru a abate atenţia de la arbitrajul care a ajutat CFR.

„Mureşan inventează poveşti, ca să abată atenţia de la arbitraj. Clujul a fost avantajat aseară. Domnul Mureşan se joacă la butoane. Ştie să mânuiască situaţia“, a atacat Argăseală. „Dacă trimiteam un om cu bani acolo, mi-era frică să recunosc sau mă ascundeam de ei? Au vrut să distragă atenţia de la arbitraj! Ei sunt comuniş ti şi au învăţat în şcoli cum să facă intoxicări. Îi bag în p... mă-sii“, a reacţionat Gigi Becali.

Adrian Ilie, managerul general al Stelei, nu consideră imorală şi ilegală motivarea financiară a echipelor care întâlnesc rivalele la titlu. „Mie mi se pare normal să motivezi o altă echipă ca să-şi apere corect şansele. Important este să nu se cumpere un meci“, susţine „Cobra“. Discuţia despre „indirecte“ nu se opreşte doar la meciul de la Cluj. Dorin Goga, jucătorul care a detonat „bomba“ returului, înscriind golul care a adus victoria Universităţii Cluj în Giuleşti, a scăpat „porumbelul“: „Am jucat pe o primă specială, dar nu vă pot spune de unde a venit“. CFR Cluj este prima vizată, deşi Iuliu Mureşan a dezminţit categoric varianta. LEGE DEGEABA Practică ilegală doar pe hârtie Comitetul Executiv al FRF a stabilit încă de pe 17 iulie 2006 ca stimularea adversarilor să fie pedepsită aspru. „Echipele care recurg la astfel de practici riscă suspendarea de la un an la doi ani, penalitate pecuniară sau ar putea fi chiar depunctate cu de la 3 la 9 puncte“, a spus atunci Mircea Sandu.

Legea n-a speriat pe nimeni şi n-a fost aplicată nici atunci când unii conducători s-au autodenunţat. Spre sfârşitul campionatului trecut, Gigi Becali a recunoscut senin că a dat un milion de euro rivalilor de la Dinamo să răpună CFR Cluj, dar n-a fost sancţionat. Oficialii de la FRF şi LPF au motivat că Becali nu poate fi pedepsit pentru că în acte nu deţine nicio funcţie oficială la Steaua!

Ne puteți urmări și pe Google News