Evenimentul Zilei > Actualitate > Nimeni nu se aștepta! Au găsit Atlantida
Nimeni nu se aștepta! Au găsit Atlantida

Nimeni nu se aștepta! Au găsit Atlantida

Mai multe ruine scufundate, în apropiere de coasta spaniolă, ar fi de fapt rămășițele orașului pierdut Atlantida. Experții de la Merlin Burrows consideră că ruinele inundate ale orașului legendar se află în largul coastei sudice a Spaniei

O echipă de istorici britanici susține că a descoperit ruinele anticului oraș Atlantida, centrul unei civilizații despre care Platon spunea că este mult mai avansată decât orice altceva cunoscut la acel moment, scrie Daily Mail.

O serie de ruine inundate situate în apropiere de coasta spaniolă, despre care până acum s-a crezut că aparțin grecilor sau romanilor, ar fi de fapt rămășițele orașului pierdut Atlantida. Istoricii britanici care au analizat imaginile cu aceste ruine surprinse din satelit spun că au dovezi clare că reprezintă rămășițe ale zidurilor portului despre care vorbea Platon în scrierile lui, transmite Publika Tv.

Cercetătorii de la firma privată de imagini prin satelit, Merlin Burrows, susțin că au găsit dovezi că amplasamentele au fost construite de civilizația antică misterioasă.

Atlantida a fost menționată în scrierile filosofului grec Platon, care în 400 î.Hr. a descris o civilizație avansată, situată pe o insulă, care a condus un vast imperiu maritim, cu circa 9.000 de ani înainte de epoca sa. Orașul Atlantida, aflat în centrul acestui imperiu, a fost descris ca având un zid enorm în port, niște piloni uriași la intrarea principală, un templu pentru zeul Poseidon și case circulare, masive, în care locuiau atlanții. Se crede că un dezastru natural, cum ar fi un tsunami sau erupția unui vulcan, a distrus în cele din urmă Atlantida.

Experții de la Merlin Burrows consideră că ruinele inundate ale orașului legendar se află în largul coastei sudice a Spaniei. Locația este undeva la nord de orașul Cadiz, Andalucía, în dreptul Parcului Național Doñana, despre care istoricii cred că a fost odată o mare mare interioară. Ei au folosit tehnici de investigare prin satelit, fotografii aeriene și observații de teren ale sitului pentru a dovedi că ruinele din golful Cadiz au toate caracteristicile descrise de Platon.