Evenimentul ZileiActualitateAu fost PRINȘI capii celei mai mari rețele de CONTRABANDĂ cu țigări din Ucraina care acționa în vestul țării I VIDEO

Au fost PRINȘI capii celei mai mari rețele de CONTRABANDĂ cu țigări din Ucraina care acționa în vestul țării I VIDEO

Au fost PRINȘI capii celei mai mari rețele de CONTRABANDĂ cu țigări din Ucraina care acționa în vestul țării I VIDEO
O grupare de criminalitate organizată transfrontalieră, destructurată de poliţiştii de frontieră timişeni, miercuri dimineața. Traficanții aduceau țigări de contrabandă, în special din Ucraina.

Astăzi, începând cu ora 6.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului  Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, şi în cooperare cu Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad şi Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin,  desfăşoară  20 de percheziţii domiciliare şi ale autoturismelor principalilor lideri şi membrii ai unei grupări de criminalitate transfrontalieră  specializată în traficul cu ţigări de contrabandă. ”Gruparea infracţională formată din 18 cetăţeni români, majoritatea domiciliaţi pe raza judetelor Timiş, Arad şi Caraş Severin, acţiona pe raza acestor judeţe şi era structurată pe mai multe paliere, respectiv organizatori, furnizori transportatori şi cumpărători, fiecare dintre aceştia având roluri si atribuţii precis delimitate”, transmit polițiștii de frontieră. Liderul grupării este timișorean.

În urma monitorizării rețelei, în perioada iunie 2015 – mai 2016 poliţiştii de frontieră timişeni au confiscat  importante cantităţi de ţigări  de contrabandă de provenienţă ucraineană.

 ”Urmare a finalizării documentării activităţii infracţionale a membrilor grupării infracţionale,  procurorul de caz  a decis demararea încheierii activităţii de monitorizare judiciară şi  luarea  măsurilor specifice de anihilare a grupării infracţionale. În această dimineaţă procurorul de caz a emis un număr de 20 de mandate de aducere pentru persoanele implicate ce urmează a fi audiate la sediul D.I.I.C.O.T. din cadrul Serviciului Teritorial Timişoara”, mai soune Petre-Ionut Nicola, purtătorul de cuvânt al polițiștilor de frontieră timișoreni.

Vom reveni cu amănunte.


Accesează: